MEB'den Danıştay kararını beklemeden jet işlem

MEB'den Danıştay kararını beklemeden jet işlem

Danıştay’ın hükümet baskısıyla ilahiyat fakültesi mezunlarının öğretmen olmasını engelleyen kararının ardından MEB harekete geçti.

AKP hükümeti ve MEB’in ilahiyat fakültesi mezunlarının öğretmen yapılabilmesi için yargıya karşı giriştikleri mücadele yeni bir boyuta taşındı. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni bir adayın başvurusu üzerine Danıştay’ın ilahiyatçıların atamasının yürütmesini durdurması ile başlayan süreçte, hükümetin sert söylemi, KHK müdahalesi ve MEB’in baskısı sonucu verilemeyen yargı kararında başa dönüldü. Danıştay’ın kararından günler önce “müjde” gibi ilahiyatçıların öğretmen olması için engel kalmadığını duyuran MEB, yeni atama döneminde mahkeme kararının kendisine tebliğ edilmesini beklemeden yönetmelikte jet hızıyla değişikliğe gitti.

TBMM Eğitim Komisyonu üyesi CHP Bursa milletvekili Ceyhun İrgil, “Danıştay henüz karar vermemişken, kararı açıklayan MEB, şimdi de tebliğ edilmemiş kararı Tebliğler Dergisi’nde yayımlamış. Bu ne hız? MEB hukuku tanımamaya devam ediyor” dedi.

DAHA FAZLA