MEB şimdi de Hizbullah’la ortaklaştı!

MEB şimdi de Hizbullah’la ortaklaştı!

Hizbullah'ın siyasi kanadı Hüda-Par'a yakınlığıyla bilinen ‘Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye İkra Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile MEB'in işbirliği Meclis gündemine taşındı.

İleri Haber

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Hizbullah'ın siyasi kanadı Hüda-Par'a yakınlığıyla bilinen ‘Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye İkra Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı okullarda yaptığı sınavı Meclis gündemine taşıdı. 

75 ilde yüzlerce okulda düzenlenen sınava 300 bin öğrencinin katıldığını belirten Nazlıaka, “MEB Ensar Vakfı’ndan sonra şimdi de Hizbullah’ın okullara yerleşmesine taşeronluk ediyor” diyerek tepki gösterdi. 

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın konuya ilişkin “Milli Eğitim Bakanlığı basına yansıyan son haberle birlikte bir kez daha bilimsel ve laik eğitim sınavında sınıfta kalmıştır. Ensar Vakfı ile imzalanan protokol yetmemiş olacak ki bugün küçücük çocuklarımızın eğitim aldığı yuvalar Hizbullah’a açılıyor. Cihat propagandasının serbest, her türlü gerici öğretinin mubah sayıldığı bu eğitim sistemini reddediyoruz. Eğitim yuvaları kimsenin arka bahçesi değildir, hele ki çocuklarımızın çağ dışı öğretilere teslime edilmesi her açıdan sorunludur. Bu anlayışa boyun eğmeyeceğiz, geleceğimizi bu karanlığa teslim etmeyeceğiz” dedi. 

SINAVDA HAREM SELAMLIK UYGULAMASI!

Nazlıaka açıklamasına şöyle devam etti:

“Platformun duyurusuna göre sınava İstanbul genelinde 32 bin, Mardin'de 14 bin, Adana'da 6 bin 500, Bitlis ve Ağrı'da 5 bin öğrenci katılmıştır. Üstelik sınav esnasında bir de haremlik selamlık uygulaması yapılmış!  Bu tablonun bizzat sorumlusu gerici örgütlenmenin okullarda cirit atmasına neden olan siyasi iktidardır. Küçücük çocukları cinsiyetine göre ayıran, bilimsel ve laik öğretilerden uzaklaştırma hedefi ile hareket eden her kurum ya da kuruluş derhal okullarımızdan atılmalıdır.”

Aylin Nazlıaka konuyu Meclis gündemine taşıyarak Millli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması talebiyle önerge verdi. Nazlıaka şu soruları yöneltti:

1-Hizbullah artık okullarda mı örgütlenmektedir? Sınavın amacı nedir? Bu sınavın izni kimler tarafından verilmiştir? 

2- Ensar ve Hizbullah gibi gerici örgütlenmelerin okullarda bu denli rahat hareket ediyor olmasında payınız nedir? Bakanlığınız boyunca bu tip kaç gerici örgütle iş birliği yapılmıştır?

3-“Dogmalar içeri, bilim dışarı” mantığı ile eğitim alanını şekillendirmeye çalışıyorsunuz. Bu öğretiler gelecek kuşaklar için büyük tehlike arz etmektedir. Bu konuda oluşabilecek en ufak bir olumsuzluğun sorumlusu olduğunuzun farkında mısınız?

DAHA FAZLA