MEB, Diyanet gibi çalıştı: Eğitimde dini etkinlik bütçesi 2017’de 5 kat arttı

MEB, Diyanet gibi çalıştı: Eğitimde dini etkinlik bütçesi 2017’de 5 kat arttı

Milli Eğitim Bakanlığı dini etkinlikler için 2016’da 680 bin TL bütçe ayırırken, bu rakam 2017’de 5 kat artarak 3 milyon 700 bin TL’ye ulaştı.

Milli Eğitim Bakanlığının CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in soru önergesine verdiği yanıta göre, dini etkinlikler için 2016’da 680 bin TL olarak belirlenen belirtilen bütçe, 2017’de 5 kat artarak 3 milyon 700 bin TL’ye kadar yükseldi.

Bakanlığın verdiği yanıtlara göre 2016’da Türkiye genelinde kütüphanesi olan okul oranı yüzde 47’de kaldı. Ayrıca, dini etkinlikler dışındaki kültür faaliyetlerinin tek tek listesini isteyen Emir’e bakanlık, sadece 2012’de başlatılan ve liseli gençlere için trafik güvenliği konusunda farkındalığı arttıracak “Trafikte Gençlik Hareketi Projesi” cevabını verdi. Bakanlığın bu projeye de genel bütçeden herhangi bir pay ayrılmadığı öğrenildi.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre, Diyanet’in yapması gereken etkinlikleri MEB’in yapmasının uygun olmadığını belirten Emir, “MEB’in asıl işi gençlerimizin nitelikli, kaliteli, çağdaş ve bilimsel eğitim almaları. MEB buna uygun projelere destek vermesi gerekirken, kendisini daha çok dini alanlara hapsetmiş ve kaynaklarını bu alanlara ayırmış görünüyor. Okullarında yarısından fazlasında kütüphane bulunmayan MEB’in bütçesini böylesine dengesiz dağıtması çok tehlikeli bir durum” diye konuştu.

DAHA FAZLA