MEB çocuklara okuma-yazmadan önce 15 Temmuz’u öğretecek

MEB çocuklara okuma-yazmadan önce 15 Temmuz’u öğretecek

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, okul öncesi eğitim almamış çocuklara okuma yazmadan önce 15 Temmuz’u anlatacağı ortaya çıktı. 

15 Temmuz darbe girişimini müfredatın neredeyse her bölümüne yerleştiren MEB şimdi de Eylül’de 1. sınıfa başlayacak,  4-5 yaşındaki çocuklara “Yaz Eğitimi Uygulaması” adı altında darbe girişimini anlatacak.

MEB Temel Eğitim Müdürlüğü tarafından Eylül’de ilkokula başlayacak çocuklar için yıl içerisinde okul öncesi eğitime erişemeyenlerin yaz döneminde eğitilmelerine ilişkin esasları “MEB Okul Öncesi Eğitimde Yaz Eğitimi Uygulama Kılavuzu” adı altında Milli Eğitim Müdürlükleri’ne gönderildi.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, önümüzdeki yıldan itibaren 1. sınıflarda yeni müfredatı çocuklara öğretecek ve tarih derslerinden başlayarak birçok derste darbe girişimini anlatmaya hazırlanan MEB’in, okula bile bırakmadan 4-5 yaşlarındaki çocuklara da 15 Temmuz’un anlatılmasına ilişkin talimat verdi. Yaz eğitimi uygulaması kapsamında çocuklara 1-20 arasındaki sayıları öğretmeyi planlayan MEB, “Belirli Gün ve Haftalar” adı altında “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak darbe girişiminin işlenmesini istedi. Ancak bakanlığın Milli Eğitim Müdürlükleri’ne gönderdiği yazıda darbe girişiminin nasıl işleneceğine ilişkin herhangi bir talimat yer almadı.

DAHA FAZLA