Martin Schulz: Nazi kıyaslaması kabul edilemez

Martin Schulz: Nazi kıyaslaması kabul edilemez

Avrupa Parlamentosu’nun eski başkanı Martin Schulz, dün Berlin’de yapılan olağanüstü kurultayda partisi SPD’nin genel başkanı ve eylül seçimlerinde başbakan adayı seçildi. Schulz delegelerin tamamının oyunu aldı.

Berlin’deki kurultayda SPD’nin 608 delegesinden 605’i Martin Schulz’un genel başkanlığına kabul oyu verdi. Oylardan üçü geçersiz sayıldı ve Schulz’a 605 kabul oyu çıktığı bildirildi. Ardından Schulz’un başbakan adaylığı oylandı. SPD’nin 608 delegesinin tamamı Schulz’un başbakan adaylığına kabul oyu verdi. 

Kurultayda konuşma yapan Schulz, Türkiye ve Almanya’da yaşayan Türklere de mesajlar verdi. Türkiye ile ABD’nin Avrupa için çok önemli iki müttefik olduğunu vurgulayan Martin Schulz, şöyle dedi:
“İki müttefikimize karşı çok açıkça tavrımızı da göstermemiz lazım. Almanya’ya veya başka AB ülkelerine nazi kıyaslaması kabul edilemez. Ülkemizde yaşayan insanların birbirine düşürmek isteyenlere ‘Dur’ demek zorundayız. Türkiye’de insanlar onlarca yıldır kamplaştırılıyor. Bizim bu mesajı Ankara’ya göndermemiz lazım. Biz insanların birbirine düşürülmesini istemiyoruz, ne burada, ne Türkiye’de.”

 ‘BİZİ KARŞISINDA BULUR’

Almanya’da Müslüman gençlerin radikal örgütlerin tuzağına düşmemesi için dini cemaatlere ve topluma büyük görev düştüğünü vurgulayan Martin Schulz, “Her kim inanç özgürlüğü adı altında anayasamızın kadın erkek eşitliği gibi temel ilkelerini sorguluyorsa, bizi karşısında bulur ve burada yeri yoktur” dedi.