Marmara Üniversitesi'nden yaşanan taciz skandallarına ilişkin açıklama

Marmara Üniversitesi'nden yaşanan taciz skandallarına ilişkin açıklama

Marmara Üniversitesi, Göztepe Kampüsünde yaşanan iki ayrı taciz skandalına ilişkin aylar sonra bir açıklama yaptı.

Marmara Üniversitesi’nden yapılan açıklamada birçok kadının taciz edildiği ve cinsel saldırıya bırakıldığı Mizah Kulübü’nün kapatıldığı belirtildi.

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde okuyan kadın öğrenciler bir akademisyenin ve Mizah Kulübünün eğitmeni tarafından tacize ve cinsel saldırıya uğradıklarını anlatarak davacı olmuştu.

Durumu okul yönetimine bildiren öğrenciler dekanlıktan ‘bi şey yapamayız elinizde delil yok’ gibi yanıtlar aldıklarını söylemişlerdi.

[ih2]

Geçen çarşamba günü kampüs önünde yapılan eylemin ardından okuldan bir açıklama geldi.

“MEKAN BİZE AİT DEĞİL”

Yazılı açıklamada, "Öğrencilerimiz tarafından kurulmuş olan Mizah Kulübü'nde 01 Mart 2017 tarihinde yaşandığı belirtilen taciz olayına dair şikâyet dilekçesi 20 Nisan 2017 tarihinde rektörlüğümüze iletilmiştir. Şikâyet eden öğrenci üniversitemiz bünyesindeki İletişim Fakültesi öğrencisi, şikâyet edilen öğrenci ise yine üniversitemiz bünyesindeki Teknik Eğitim Fakültesi öğrencisidir.  Şikâyete konu olan mekân üniversitemize ait olmayan, üniversitemizin kontrolü dışındaki bir yerdir" denildi.

“YARGI SÜRECİ DEVAM ETMEKTEDİR”

Şikayet sonrası soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada, "20 Nisan 2017 tarihinde şikâyet başvurusunun yapılmasıyla birlikte, Rektörlüğümüz tarafından idarî süreçler tamamlanarak 26 Nisan 2017 tarihinde soruşturmacı tayin edilmiştir.  Soruşturma için gerekli evraklar ve bilgiler sekiz farklı birimden ve soruşturmaya konu kişilerden temin edildikten sonra, şikâyet eden öğrencinin olayla ilgili ifadesi 02 Mayıs 2017 tarihinde alınmıştır. Şikâyet eden öğrenci, Rektörlüğümüze başvurmadan önce 10 Mart ve 27 Nisan 2017 tarihlerinde İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat ederek ifade vermiş olup, olay hakkında yargı süreci devam etmektedir" ifadeleri yeraldı.

“MİZAH KULÜBÜ KAPATILDI”

"Rektörlüğümüz olayın tüm boyutlarıyla soruşturularak açığa kavuşturulması için 30 Mayıs 2017 tarihinde ikinci bir soruşturmacı görevlendirmiştir" denilen açıklama şöyle devam etti: Olayın bağlantılı olduğu Mizah Kulübü de 30 Mayıs 2017 tarihinde kapatılmıştır. Medyaya yansıyan bilgilerin önemli bir kısmı, başka bir kurum tarafından düzenlenen raporun içeriği ile ilgili olup, söz konusu raporla üniversitemizin herhangi bir ilişkisi yoktur. Diğer taciz olayına dair şikâyet de aynı hassasiyetle soruşturulmaktadır.

DAHA FAZLA