Marmara Üniversitesi SBF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Demirel istifa etti

Marmara Üniversitesi SBF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Demirel istifa etti

Prof Dr. Ahmet Demirel bi açıklama yayınlayarak, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, Fakülte Kurulu Üyeliği ve Disiplin Kurulu Başkanlığı görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.

Bianet'in haberine göre, Prof Dr. Ahmet Demirel bi açıklama yayınlayarak, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, Fakülte Kurulu Üyeliği ve Disiplin Kurulu Başkanlığı görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.

Demirel açıklamasında son KHK’larla ihraç edilen hocalara da değinirken; “Son KHK ile de görüldüğü gibi üniversite sistemine siyaseten de müdahale edilip akademisyenler bir gecede işsiz, öğrenciler hocasız kalıyorlar” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ahmet Demirel’in açıklaması şu şekilde;

“12 Eylül 1980 darbesinden bu yana üniversite sistemimizin en önemli sorunlardan birinin aşırı merkezileşme olduğunu öteden beri biliyoruz. Karar alma mekanizmaları zaten demokratik bir tarzda işlemiyordu. OHAL koşullarında merkezileşme zirveye ulaştı. Alt kademedeki birimlerce alınan kararlar daha uygulamaya sokulmadan üst kademelerce iptal edilebiliyor. Son KHK ile de görüldüğü gibi üniversite sistemine siyaseten de müdahale edilip akademisyenler bir gecede işsiz, öğrenciler hocasız kalıyorlar.

“Böyle bir ortam içinde kuruluşuna emek verdiğim Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ndeki bütün idari görevlerimden ayrılıyorum. Nisan 2012'deki ilk kuruluşundan bu yana beş yıldır yürütmekte olduğum dekan yardımcılığı görevim ile fakülte kurulu ve fakülte yönetim kurulu üyeliklerinden istifa ediyorum."