Marmara Üniversitesi arazisine rezidans ve AVM dikilecek!

Marmara Üniversitesi arazisine rezidans ve AVM dikilecek!

Marmara Üniversitesi'nin Küçükçekmece'deki arazisi, yapılan plan değişikliğiyle "konut ve ticaret alanı" ilan edildi. Araziye otel, AVM ve rezidans inşa edilmesi planlanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul'un 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı'nda değişiklik yaptı. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, Marmara Üniversitesi'nin Küçükçekmece'de bulunan 1 milyon metrekarelik arazisi plan değişikliğiyle "konut ve ticaret alanı" ilan edildi. 

ÖNCE TOKİ'YE VERİLDİ

Söz konusu arazi daha önce dağınık durumdaki kampüsleri bir araya toparlamak üzere Marmara Üniversitesi'ne tahsis edilmişti. Ancak TOKİ, Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Marmara Üniversitesi arasında geçtiğimiz sene imzalanan protokol ile üniversite alanı TOKİ'nin tasarrufuna geçti. Marmara Üniversitesi'ne de Maltepe'de bulunan Orgeneral Kenan Evren Kışlası'nın arazisi tahsis edildi. Çevre Bakanlığı da “Üniversitenin eğitim tesis binalarının yapımına kaynak sağlamak” amacıyla arsa üretim alanı ilan edilen arazinin imar durumunu değiştirdi.

YÜZDE 70 KONUT ALANI OLDU

Plan değişikliği ile toplam 996 bin 113 metrekare yüzölçümlü planlama alanının ortalama yapı yoğunluğu 1.44 emsal olarak belirlendi. Üniversite arazisinde yapılan plan değişikliği ile lüks konut, rezidans, iş merkezi, AVM ve otel yükselecek. Alana 3 de cami yapılacak. Toplam inşaat alanının yüzde 30'u ticaret, yüzde 70'i konut alanı olacak. 17 Ağustos'ta askıya çıkan plan değişikliğine itirazlar 15 Eylül'e kadar alınacak. 

DAHA FAZLA