Marmara İletişim'den çağrı: Bu kavga faşizme karşı, bu kavga hürriyet kavgası!

Marmara İletişim'den çağrı: Bu kavga faşizme karşı, bu kavga hürriyet kavgası!

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden akademisyenler, hukuksuz KHK ile ihraç edilen çalışma arkadaşlarına sahip çıkan bir açıklama yaptılar.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden akademisyenler, hukuksuz KHK ile ihraç edilen çalışma arkadaşlarına sahip çıkarak 15 Şubat Çarşamba saat 12:00’de Nişantaşı Kampüsü önüne çağrı yaptılar.

686 sayılı KHK ile ihraç edilen 330 akademisyen arasında bununan ve  eleştirel, toplumcu, emekten yana Marmara İletişim geleneğinin taşıyıcısı olan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri Utku Uraz Aydın, Burcu Yılmaz ve Emre Tansu Keten'nin gayrimeşru bir KHK ile işlerinden atıldığının hatırlatıldığı açıklamada "Yüzlerce de olsak Marmara Üniversitesi’nde, onlara da düşse sayımız, tek bir kişi bile kalsak, hocalarımıza yaptığınız zulmün hesabını soracağız. Bir akademisyenden engizisyon hakimi, bir rektörden saray kuklası, bir üniversiteden yıkık dört duvar yaratan bu karanlığı aydınlatacağız. Ne biz terk edeceğiz Marmara İletişim’i, ne de hocalarımızı dışarıda bırakacağız" ifadeleri yer aldı.

'Kavgamız asıl şimdi başlıyor. Bu kavga faşizme karşı, bu kavga hürriyet kavgası!' denilen açıklamanın tamamı şöyle:

"On yıllardır İletişim Fakültesi’nin her köşesinin tozunu yutmuş; öğrencisinden güvenlik görevlisine, müstahdeminden profesörüne her bir emekçinin hayatına değmiş; Dolapdere’den Nişantaşı’na eleştirel, toplumcu, emekten yana Marmara İletişim geleneğinin taşıyıcısı olmuş hocalarımız, dostlarımız, kardeşlerimiz Utku Uraz Aydın, Burcu Yılmaz ve Emre Tansu Keten, gayrimeşru bir kararnameyle işlerinden atıldı. 

Böylece, fakültemize 2011 yılında çöreklenen Fethullahçı çetenin hayalleri, bizzat bu çeteyle mücadele ettiklerini söyleyenlerin imzasıyla gerçek oldu. Ama bugüne kadar makamlarından bir milim bile oynamayan bu çetenin mensupları sakın ha sevinmesinler. Bir dönem daha sarayda ceketlerini ilikleyebilmek için gözlerini kırpmadan bu işten çıkarma kararını verenler sakın ha sevinmesinler. Hocalarımızdan boşalan kadrolara amcasının-dayısının torpiliyle arsızca göz koyanlar sakın ha sevinmesinler.

Yüzlerce de olsak Marmara Üniversitesi’nde, onlara da düşse sayımız, tek bir kişi bile kalsak, hocalarımıza yaptığınız zulmün hesabını soracağız. Bir akademisyenden engizisyon hakimi, bir rektörden saray kuklası, bir üniversiteden yıkık dört duvar yaratan bu karanlığı aydınlatacağız. Ne biz terk edeceğiz Marmara İletişim’i, ne de hocalarımızı dışarıda bırakacağız. 

Utku Uraz Aydın, Burcu Yılmaz ve Emre Tansu Keten’le dayanışmak, Marmara İletişim tarihindeki en önemli dersi dinlemek isteyen tüm meslektaşlarımızı, Ünsal Oskay’ın yıkanmak istemeyen çocuklarını, fakültemizin emekçilerini 15 Şubat Çarşamba saat 12:00’de Nişantaşı Kampüsü önüne bekliyoruz.

Kavgamız asıl şimdi başlıyor. 

Bu kavga faşizme karşı, bu kavga hürriyet kavgası!

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Çalışma Arkadaşları"

DAHA FAZLA