Mardin'de skandal:  Temizlik görevlisi 35 öğrenciye cinsel istismarda bulundu!

Mardin'de skandal: Temizlik görevlisi 35 öğrenciye cinsel istismarda bulundu!

Mardin’de Göktaş İlköğretim Okulu’nda temizlik görevlisi olarak çalışan Ş.Y.’nin, 35 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. 

Mardin’in Derik ilçesine bağlı Göktaş köyünde bulunan Göktaş İlköğretim Okulu’nda 35 çocuk cinsel istismara uğradı. Okul hademesi Ş.Y.’nin yaşları 6 ila 12 arasında olan kız çocuklarına cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. 

Ş.Y. tutuklanırken, okul müdürü M.Ç.’nin yaşanan istismarın bilgisinin kimseye verilmemesi yönünde öğretmenleri uyardığı öğrenildi. Jandarmaların da ‘Telefonlarınız dinleniyor’ diyerek öğretmenleri basına bilgi vermemeleri konusunda tehdit ettiği belirtildi.

dihaber'in haberine göre, ailelerin okul çıkışı çocukların eve geç gelmesinden şüphelenmesi üzerine konuştukları çocuklar, hademe Ş.Y., tarafından okul çıkışında bekletildiklerini, temizliğe yardım etmeye zorlandıklarını cinsel istismara maruz kaldıklarını aktardı.

70 ÖĞRENCİNİN İFADELERİ ALINDI

İstismarı fark eden aileler, Derik Jandarma Karakolu’na başvurarak Ş.Y.’den şikayetçi oldu. Bunun üzerine Ş.Y., jandarma tarafından gözaltına alınırken, savcılık da okulda okuyan 70 kız öğrencinin ifadelerini rehberlik öğretmeni eşliğinde tek tek aldı. Gözaltına alınan Ş.Y. 27 Mart’ta çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. İfadeleri alınan 35 öğrencinin ifadelerinde benzerlik olduğu belirtildi. 

Kimi aileler, cinsel istismarın geçen yıldan bu yana devam ettiğini; ancak bu zamana kadar anlaşılamadığını söyledi. Aileler, Ş.Y.’nin ailesinin korucu olduğunu, bu nedenle de bu zamana kadar korunduğunu iddia etti. Bu süreç yaşanırken Okul Müdürü M.Ç.’nin okuldaki tüm öğretmenlerle toplantı aldığı belirtildi. Müdür M.Ç.’nin bu toplantıda yaşanan istismarın bilgisinin kimseye verilmemesi yönünde öğretmenleri uyardığı öğrenildi. 

İddialara ilişkin aradığımız Göktaş İlköğretim Müdürü M Ç.'nin, olaydan sonra görevden alındığı ve yerine yeni bir müdürün gönderildiğini öğrendik. M.Ç’nin iletişim bilgilerini bilmediklerini belirten yeni müdür, "dosya üzerinde gizlilik kararı olduğu için bilgi veremeyeceklerini" belirterek telefonu kapattı. 

ÖĞRETMENLERE TEHDİT

Olayın soruşturmasını yapan Derik Jandarma Karakolu’ndaki askerlerin de öğretmenleri tehdit ederek, “Bu olay bizim alanımızdadır. Hiçbir şekilde bu bilgi basına sızmayacak. Telefonlarınız dinleniyor. Basında bu köyün adı bile geçmeyecek” dedikleri belirtildi. 

Olayın ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da köye müfettiş gönderdiği öğrenildi.

 

 

DAHA FAZLA