Manisa'daki aşçı: Askerler suda lağım kokusu olduğunu söylüyordu

Manisa'daki aşçı: Askerler suda lağım kokusu olduğunu söylüyordu

Askerlerin zehirlendiği yemeği pişiren Rota Yemekçilik’in aşçısı Ebubekir Erten, “Bazı askerler suyun kirli ve bulanık olduğunu ve suda lağım kokusu olduğunu söylüyorlardı” dedi.

Manisa’da askerlerin hastanelik olduğu kışladaki yemekleri pişiren Rota Yemekçilik’in aşçısı Ebubekir Erten, zehirlenmelerin yemekten değil sudan kaynaklanmış olabileceğini ileri sürdü. Erten, “Ben askeriyedeki suyu içemiyordum. Bazı askerler suyun kirli ve bulanık olduğunu ve suda lağım kokusu olduğunu söylüyorlardı” diye ifade verdi.

Manisa’da askerlerin zehirlendiği 23 Mayıs’taki ilk vakada yemeği kendisinin hazırladığını kaydeden aşçı Erten, gıda mühendisi D.Y.’yi suçladı. Gece yarısı kışlaya vardıktan sonra D.Y.’yi bir daha görmediğini ileri süren Erten, “O gece görev sonuna kadar yanımızda değildi. Normalde yemekler pişirilirken her safhada gıda mühendisinin bizlerle birlikte olması gerekirdi” diye konuştu. 

“SU LAĞIM KOKUYORDU”

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre, gece hindi etinden yemek yaptığını anlatan Erten, “Yemekten ben ve diğer çalışan şirket görevlileri ile komutanlar da yedi. Sabah görevi teslim ettiğimizde numuneleri kimlerin aldığını görmedim” dedi. Zehirlenmenin yemekten değil kullanılan sudan kaynaklanmış olabileceğini savunan Erten, “Ben askeriyedeki suyu içemiyordum. Bazı askerler de suyun kirli olduğunu, bulanık olduğunu ve suda lağım kokusu olduğunu söylüyorlardı. Zehirlenme ondan olabilir” dedi.

BAKAN: SABOTAJ OLABİLİR

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık,  sabotaj dahil her türlü ihtimalin araştırıldığını belirterek, “Milli Savunma Bakanlığı olarak görevinde ihmali olabilecek askeri personelle ilgili idari inceleme ve soruşturma başlattık. Teftiş Kurulumuzdan dört kişilik heyet şu anda incelemesini yapıyor" dedi.