Manisa'da zehirlenen er yaşadıklarını anlattı: Biz de mi öleceğiz?

Manisa'da zehirlenen er yaşadıklarını anlattı: Biz de mi öleceğiz?

Manisa'da zehirlenen er yaşadıklarını anlatarak, "Biz de mi öleceğiz?, gibi bir korku oluştu" dedi.

Manisa’da cumartesi gecesi 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndan 731 asker zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırıldı. Manisa'daki 3 devlet hastanesi de zehirlenmiş askerlerle doldu. 

'BİZ DE Mİ ÖLECEĞİZ, GİBİ BİR KORKU OLUŞTU'

Hastanede tedavisi sürerken BBC Türkçe'ye yaşadıklarını anlatan bir er, bir haftadır da kışlada çıkan hiçbir yemeği yiyemediklerini söyleyerek, "Büyük bir korku duydum. Biz vatan için ölmeye geldik ama burada yemek yüzünden öleceğimiz aklımıza gelmemişti. Birden arkadaşlarımız kusarak yere yığılınca içimizde hemen, 'Biz de mi öleceğiz?' gibi bir korku oluştu." dedi

Er yaşadıkları rahatsızlık ve korkuyu şöye anlattı:

"Sonra zaten bizim de midemiz bulandı ve yere yığıldık. 20 dakika içinde ambulanslar geldi hastaneye sevk edildik. Hemen hastanede serum takıldı ve rahatladık.

Büyük bir kaos vardı, çünkü bir süre ne kadar ciddi olduğunu bilemedik. Acemi askerlerle birlikte tüm hastaları biraraya topladılar ve götürdüler. Durumundan endişe ettiğimiz arkadaşlarımız da oldu. İçimizden bazıları astım hastasıydı ve kusarak yere yığılınca nefes alamaz hale geldi. Onların durumundan daha çok korktuk."

'YEMEKLERDEKİ SORUN BİR HAFTADIR DEVAM EDİYOR'

Er, bir haftadır yemeklerdeki sorunun devam ettiğini anlatıttı:

"Daha önce bulaşıklar yıkanmıyordı, tabldot tabakların içleri her zaman yağlıydı. Bir bardaktan üç asker su içiyorduk, ellerinde bardak olmasına rağmen vermiyorlardı. Biz daha önce bu sorunları söyledik ama komutanlarımız, 'Biz de aynı yerden yemek yiyoruz, bize niye bir şey olmuyor?' diyorlardı.

Bir kere bir albayımın yanımda benimle aynı yemeği yediğini gördüm. O gün zaten hiçbirimize bir şey olmadı. Ta ki Cumartesi akşam yemeğine kadar. Ama yemeklerin hiç tadını alamıyorduk ve ne yediğimizin farkında bile değildik.

Biz sonuçta vatanı korumak için buraya geldik. Sabah kahvaltısında bir dilim peynir veriyorlar. Bir dilim peynirle asker doyar mı? Sıcağın altında sabahın beşinden öğlen 1'e kadar eğitim görüyoruz. Öğlen de zaten yarım yamalak korkarak yemek yiyorduk. Bundan sonra değişmesini istiyoruz."

[ih2]

'GEREKEN KONUŞMALARI YAPTIĞIMIZ İÇİN UYARILDIK'

Er, yaşadıklarıyla ilgili olarak konuşmamaları konusunda uyarıldıklarını da anlatıyor:

"O gece asker arkadaşlarımız videolarda isyan ederken yanımızda rütbeli askerlerimiz yoktu ve rahatça konuşabildik. Arkadaşlarımız dün gece yapmaları gereken konuşmaları yaptıkları için hepimiz bu sabah uyarı aldı. 'Siz askersiniz, askeriyeyi bu şekilde kötüleyemezsiniz, ve bu konuşmaları yapanlar cezalandırılacaktır' dediler."