Manisa'da velilerin mücadelesi kazanımla sonuçlandı: İmam hatip yeniden ilkokula dönüştürüldü

Manisa'da velilerin mücadelesi kazanımla sonuçlandı: İmam hatip yeniden ilkokula dönüştürüldü

Manisa'da imam hatip lisesi yapılan okulun tekrar ilkokula dönüştürülmesi için mücadele eden velilerin kararlı duruşu sonuç getirdi. İmam hatip lisesi yeninden ilkokul oldu.

Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki Hafsa Sultan Mahallesi'nde mahalle sakinlerinin arsalarını bağışlamasıyla yapılan Görgülüler İlkokulu, bir süre önce imam hatip lisesine dönüştürülünce veliler eylem yaptı.

Çocuklarını başka mahallelerdeki okullara göndermek zorunda kalan veliler, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ile birlikte milli eğitim yetkilileriyle bu konuyu görüştü.

Velilerin kararlı mücadelesi üzerine okul binası tekrar ilkokula dönüştürüldü. Veliler bunun üzerine CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ile birlikte okulun önünde bir araya gelerek kutlama yaptı. 

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise yeni eğitim öğretim yılının sorunlarla başladığını belirterek, birçok okulun imam hatibe dönüşmesinden dolayı şikayetler aldıklarını söyledi.

Biçer, "Yeni eğitim öğretim yılı büyük bir kaosla başladı. Biz bu okuldaki sorunu çözdük ama sadece bu okulun sorunu çözüldü. Son 14 yıl içinde 6 kez milli eğitim bakanı değişti. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Sadece dini referans alarak, laik eğitim bir tarafa bırakarak bütün okulları adeta imam hatibe çevirdiler. Salihli'den bütün oda başkanlarının imzalayıp gönderdiği bir dilekçe var. Feryat ediyorlar. Cemaat okulunun ikisi de imam hatibe dönüştürüldü diyorlar. Oysaki Salihli'de 2 imam hatip var. Salihli'nin fen lisesi yok, teknik lisesi yok. Orada ara eleman, sanatkar ihtiyacı var. Bizim sadece imama mı ihtiyacımız var? Biz bütün okulların imam hatibe dönüştürülmesine karşıyız" diye konuştu.

AKP yöneticilerinin Fethullah Gülen ile çekilmiş fotoğraflarının ortaya çıktığını kaydeden Biçer, "Bir imamın dizinin dibinde poz veren zihniyetler, bizim savunduğumuz laik, çağdaş, demokratik eğitimi anlayamazlar. AK Parti'deki bu kişilerin biran önce istifa etmesini bekliyoruz" dedi. (DHA)