Manisa Valiliği'nden 'kışlada zehirlenme' açıklaması

Manisa Valiliği'nden 'kışlada zehirlenme' açıklaması

Manisa'nın Kırkağaç ilçesindeki 6. Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı'nda rahatsızlanarak sağlık kuruluşlarında müşahede altında bulunan 68 askerden 56'sının taburcu edildiği açıklandı.

Manisa Valiliği Kırkağaç ilçesindeki 6. Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı'nda yaşanan gıda zehirlenmesine ilişkin açıklamada bulundu. 

Yapılan açıklamada, "Kırkağaç Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetiyle sağlık kuruluşlarında müşahede altında bulunan 68 Mehmetçik'ten 56'sı taburcu edilmiş, 12'si müşahede altında bulunmaktadır. Alay Tabipliği'ne de bu şikayetle müracaat bulunmamaktadır. İlk tespitlerde zehirlenme veya enfeksiyona dair herhangi bir bulguya rastlanmamıştır" ifadeleri kullanıldı. 

[ih2]

Kırkağaç 6. Jandarma Komando Er Tugayı’na, Rota isimli yemek firmasının yemek verdiği belirtilirken; aynı firma kısa süre önce, Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayı Komutanlığı’nda 1046 askerin zehirlendiği ve 1 askerin hayatını kaybettiği zehirlenme vakası ile gündeme gelmişti.

DAHA FAZLA