Manchester'da bombalı saldırı: 22 ölü, 50 yaralı

Manchester'da bombalı saldırı: 22 ölü, 50 yaralı

İngiltere'de bulunan konser alanı Manchester Arena'da konser sırasında meydana gelen patlamada 22 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı. Hayatını kaybedenlerin çoğunun yaş aralığının 13 ile 18 olduğu ifade edildi.

İngiltere'de, konser alanı 'Manchester Arena'da konser sırasında patlama sesi duyuldu. Konser salonu boşaltılırken olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Manchester polisi yaptığı açıklamada patlamada 22 kişinin yaşamını yitirdiğini, 50 kişinin de yaralandığını açıkladı. Hayatını kaybedenlerin çoğunun yaş aralığının 13 ile 18 arasında olduğu kaydedildi.

ABD’li popçu Ariana Grande'nin konseri sırasında meydana gelen patlama sonrasında panik yaşanırken, Manchester polisi insanlara bölgeden uzak durmaları çağrısında bulundu. Diğer yandan Twitter kullanıcıları konser sırasında silah sesi veya bombaya benzer seslerin duyulduğunu ve birkaç kişinin kanlar içinde olduğunu aktardı.

Bu arada, 21 bin kişi kapasiteli konser salonunun altındaki Victoria tren istasyonunda da seferler askıya alındı.

Hannah Dane adlı kadının Guardian gazetesine "Manchester arenasında oldukça yüksek bir patlama duyuldu ve sallandı, sonra herkes çığlık attı ve dışarı çıkmaya çalıştı" aktarımında bulunduğu belirtildi.

Guardian gazetesine konuşan 26 yaşındaki Suzy Mitchell ise, mahalleyi sallanan büyük bir patlamanın yaşandığını bildirdi. Mitchell "(Ben sadece) yatağımdan büyük bir patlama duydum, dairemin önüne çıktım. Herkes kaçıyordu" diye konuştu.

Görgü tanıklarından 18 yaşındaki Jade Baynes, Guardian gazetesine yaptığı açıklamada konser alanından ayrılmasının ardından silahlı polisler tarafından kaçmasının söylendiğini ifade etti. Baynes ve arkadaşı yüksek sesli patlamalar duyduğunu söyledi.

"YERDE CEKETLER VE CEP TELEFONLARI VARDI"

Bir diğer görgü tanığı Robert Tempkin "Herkes bağırıp çağırıyordu, kaçışıyordu. Yerde ceketler, cep telefonları vardı. Bazıları kan gördüklerini söylüyordu, bazılarıysa balon veya hoparlörün patladığını söyledi" dedi.

Manchester'da yayımlanan Evening Standart gazetesi muhabiri Scheerhout, Twitter hesabından bölgeye yakın Wysthenshawe hastanesindeki Acil Servis çalışanlarının 'çok sayıda yaralı beklediklerini' yazdı.

Guardian gazetesi muhabiri Frances Perrauding de sosyal medyada paylaştığı videoda, bomba imha ekiplerinin de bölgeye intikal ettiğini aktardı.

BAŞBAKAN MAY İLE CORBYN'DEN AÇIKLAMA

İngiltere Başbakanı Theresa May, Manchester Arena konser salonundaki patlamaya ilişkin açıklama yaptı.

Düşüncelerinin olayın kurbanları ve bundan etkilenenlerin aileleriyle olduğunu kaydeden May, "Polisin korkunç bir terör saldırısı olarak gördüğü olayın tüm ayrıntılarının saptanması için çalışıyoruz" dedi.

Ana muhalefetteki İşçi Partisinin lideri Jeremy Corbyn de olayla ilgili "korkunç" nitelemesinde bulunarak, "Düşüncelerim olaydan etkilenenler ve acil durum ekipleriyle birlikte" ifadelerini kullandı.