Manchester saldırısının ardından İngiltere'de terör tehdidi en üst seviyede

Manchester saldırısının ardından İngiltere'de terör tehdidi en üst seviyede

Manchester Arena'da düzenlenen, en az 22 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından İngiliz hükümeti yeni bir saldırı riski nedeniyle tehdit seviyesini en üst düzeye çıkardı.

İngiltere’de bulunan kapalı konser salonu Manchester Arena'da, ABD’li popçu Ariana Grande’nin konseri esnasında düzenlenen ve en az 22 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından, İngiliz hükümeti yeni bir saldırı riski nedeniyle tehdit seviyesini en üst düzeye çıkardı.

İngiltere Başbakanı Theresa May, güvenlik önlemleri kapsamında İngiltere'de bazı bölgelere asker konuşlandırılacağını söyledi.

May, askerin kilit öneme sahip noktalarda, konserler, spor etkinlikleri gibi saldırılara hedef olabilecek organizasyonlarda güvenliği sağlayacağını belirtti.

May, ülkedeki terör tehdidinin en üst düzey olan 'kritik' seviyesine yükseltildiğini, bunun yeni saldırıların olmasının muhtemel olduğu anlamına geldiğini dile getirdi.

İngiltere Başbakanı, erken saatlerde başkanlık ettiği güvenlik komitesi COBRA'dan sonra yaptığı açıklamada ise ortadakinin bugüne kadar İngiltere'nin kuzeyini hedef alan "en kötü saldırı" olduğunu ifade etti.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Polis, saldırının zanlısının 22 yaşındaki Salman Abedi olduğunu açıkladı.

BBC'de yer alan habere göre Abedi’nin Libya kökenli bir aileden olduğu ve Manchester'da doğduğu kaydedildi.

Olayla ilgili olarak 23 yaşındaki bir erkek gözaltına alındı.

59 YARALI VAR

TSİ 00.30 sularında meydana gelen saldırıda 59 kişi de yaralandı.

El yapımı düzeneğin ateşlenmesiyle gerçekleşen patlama, ABD'li pop şarkıcısı Ariana Grande'nin konserinin sonlarına doğru konser alanının fuayesinde yaşandı.

SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

En az 22 kişinin yaşamını yitirdiği Manchester saldırısını Türkiye, Suriye ve Irak’ta katliamlar yapan IŞİD üstlendi. Cihatçı terör örgütü Telegram kanalı üzerinden yaptığı açıklamayla saldırıyı üstlendi.

IŞİD açıklamasında, saldırının konser salonuna yerleştirilen patlayıcı düzenekle gerçekleştirildiği ifade edildi.

Ancak saldırının örgüt tarafından gerçekleştirilip geçekleştirilmediği, bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmadı.

KURBANLAR ARASINDA ÇOCUKLAR VAR: EN KÜÇÜĞÜ SEKİZ YAŞINDA

Lancaster Belediye Meclisi, sekiz yaşındaki Saffie Rose Roussos'un saldırıda yaşamını yitirenler arasında olduğunu açıkladı.

Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan 59 yaralı arasında 16 yaşından küçük 12 kişinin olduğu açıklandı.

Saldırı, uluslararası çapta kınandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da saldırıyla ilgili bir kınama mesajı yayımladı.