Man Adası’ndaki şirketin sahibi konuştu

Man Adası’ndaki şirketin sahibi konuştu

Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan'ın yakınlarının vergi cenneti olarak bilinen Man Adası’ndaki Bellway şirketine milyon dolarlar aktardığını açıklamasının ardından şirketin sahibi konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Ağustos 2011'de Man Adası'nda, Sıtkı Ayhan'ın 1 sterlin sermayeyle Bellway adlı bir şirket kurduğunu ve daha sonra Kasım Öztaş'a devrettiğini anlatmış, daha sonra bu şirkete yapılan para transferlerini sıralamıştı.

Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın akrabaları ve yakınları tarafından para aktarıldığını açıkladığı Bellway Ltd. şirketinin sahibi Bahattin Ayan, belgeleri yalanladı. Ayan, şirketlerinin asıl hesaplarında yaptıkları incelemelerde swift mesajlarda ve dekontlarda böyle bir para hareketinin bulunmadığını ileri sürerek belgelerin sahte olduğunu iddia etti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Hürriyet’ten Toygun Atilla’nın haberine göre, Ayan, Kılıçdaroğlu hakkında, İstanbul Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu: “Sahte olduğu açık belgeler kullanılarak sahtecilik fiili işlenmiş ve ticaret sırlarımızın ifşası suçlarının işlendiği ortaya çıkmıştır.”

İstanbul Başsavcılığı “yetkisizlik” kararı ile dosyayı Ankara’ya gönderdi.