Maltepe Çocuk Cezaevi’nde açlık grevinde olan çocuğu Şakran Çocuk Cezaevi’ne sürgün ettiler

Maltepe Çocuk Cezaevi’nde açlık grevinde olan çocuğu Şakran Çocuk Cezaevi’ne sürgün ettiler

Maltepe Çocuk Cezaevi’nde, kötü cezaevi koşulları ve gördükleri şiddet nedeniyle açlık grevinde olan çocuklardan H.İ İzmir’de bulunan Şakran Çocuk Cezaevi’ne sürgün edildi.

Maltepe Çocuk Cezaevi’nde bulunan 2 çocuk kendilerine uygulanan tecrit ve kötü cezaevi koşuları nedeniyle 20 gündür açlık grevinde. H.İ isimli çocuklu bugün İzmir Şakran Cezaevi’ne sürüldü.Diğer çocuk ise açlık grevini sürdürüyor.

AV. Günay Dağ açlık grevindeki çocuklar için “her gün saldırıya uğruyorlardı, işkence görüyorlardı” dedi.

Cuma günü Maltepe Cezaevi’ne giden avukatlar kurum müdürü ve yetkililerle görüşmek istedi ancak başsavcılığın artık kurum müdürlerinin ya da yetkililerinin avukatlarla bu şekilde görüşme yapamayacaklarına dair talimat verdiğini öğrendiler.

Daha önce de müvekkilini görmek üzere cezaevine giden Av. Dağ cezaevi müdürünün emriyle gardiyanlar tarafından darp edilmiş ve suç duyurusunda bulunmuştu.

‘BAKANLIK İŞKENCEYİ SAVUNUR DURUMDA’

H.İ ile ilgili olarak Adalet Bakanlığına verilen bir soru önergesine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ‘işkence iddialarının doğru olmadığı, İ’nin kendine zarar verdiği’ şeklindeki yanıtını hatırlatan Dağ, “Bakanlık verdiği bu yanıtla işkenceyi savunur durumda” dedi.

H.İ 4 ay kadar önce tutuklandı. Ayakta sayım vermediği için saldırıya uğrayan ve tek kişilik hücreye konullan İ. sağlıksız koşullar nedeniyle açlık grevine başladı. İ. koşulların düzelmesiyle açlık grevini 21. gününde bitirmişti. Aradan geçen zaman zarfında koşulların kötüleşmesi ve tekrar tecritin başlamasıyla tekrar açlık grevinde başlamıştı.

Müvekkillerinin günde sadece bir saat havalandırılmaya çıkarıldıklarını ifade eden Dağ günde 1 saat havalandırmanın sadece ağırlaştırılmış hapis cezasında ve hücre cezasında uygulanan bir statünün sonucu olduğunu belirterek “ Dolayısıyla müvekillerimize uygulanan yasadışı bir uygulamadır” diye konuştu.

DAHA FAZLA