Makine Mühendisleri Odası'nın HAYIR pankartı gece saatlerinde kesildi!

Makine Mühendisleri Odası'nın HAYIR pankartı gece saatlerinde kesildi!

Makine Mühendisleri Odası'nın Kartal temsilciliğine asıl HAYIR pankartı gece saatlerinde 'kimliği belirsiz' kişilerce kesildi. Oda'dan yapılan açıklamada, "Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak, saldırılar karşısında susmayacak, tüm örgütlülüğümüzle, geleceğimizin ipotek altına alınmasına karşı HAYIR'ın sesini yükseltmek için sokaklarda, alanlarda olacağız" denildi.

Başkanlığa HAYIR diyeceğini açıklayan Türk Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği'ne (TMMOB) karşı provokatif saldırılar sürüyor.

Geçtiğimiz hafta Ankara'da TMMOB binası önüne bazı bakanlıklarda çalışan mühendisler zorla götürülmüş ve burada AKP'lilerce HAYIR karşıtı açıklama yapılmıştı. Açıklama sırasında da TMMOB binası polis kuşatması altına alınmıştı. 

HAYIR PANKARTINI KESTİLER

Ankara'nın ardından bir provokatif saldırı da İstanbul'da yaşandı. 

TMMOB Makine Mühendisleri Odası (MMO) İstanbul Şubesi'nin Kartal temsilciğine geçtiğimiz günlerde, "Ülkemiz, halkımız ve mesleiğimiz için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz!" yazılı bir pankart asılmıştı. Pankartın sol tarafında da HAYIR ifadeleri yer alıyordu. 

"HAYIR'IN SESİNİ YÜKSELTMEK İÇİN SOKAKLARDA OLACAĞIZ"

Temsilcilik binasına asılan pankartın HAYIR yazılı kısmı dün gece saatlerinde kimliği belirsiz kişilerce kesildi. MMO İstanbul Şubesi'nden yapılan açıklamada, olay kınanarak, "Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak, saldırılar karşısında susmayacak, tüm örgütlülüğümüzle, geleceğimizin ipotek altına alınmasına karşı HAYIR'ın sesini yükseltmek için sokaklarda, alanlarda olacağız" denildi. 

MMO İstanbul Şubesi'nden yapılan açıklama şu şekilde:

SALDIRILAR KARŞISINDA SUSMAYACAĞIZ!

“HAYIR”IN SESİNİ YÜKSELTMEYE DEVAM EDECEĞİZ!

Anayasa Değişikliği Referandumuna ilişkin, birliğimiz TMMOB’nin alınan karar doğrultusunda yürüttüğümüz çalışmalara karşı gerçekleştirilen provokasyonlar devam ediyor. Geçtiğimiz hafta, mühendis ve mimarların TMMOB’nin aldığı Hayır kararını protesto ettiği görüntüsü yaratma çabasıyla, Bakanlıklar ve TEDAŞ gibi müdürlüklerde idareciler tarafından organize edilen provokatif eyleme bazı meslektaşlarımız zorla getirilmiş, TMMOB üyeleri ise Genel Merkez binası önünde yaptıkları açıklamayla provokasyonlara geçit vermeyeceğini göstermişti. Türkiye’nin birçok noktasında yürüttüğümüz HAYIR çalışmaları defalarca kez engelleme çabalarıyla karşı karşıya kalmışken, son olarak Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Kartal Temsilciliğimize asılan pankartımızda bulunan HAYIR yazısının, dün gece “kimliği belirsiz kişilerce” kesilmesiyle devam etmiştir.

Temsilcilik binamıza yapılan bu saldırı,  ülke genelinde HAYIR çalışması yapan tüm kurum, kuruluş ve kişilere yönelik baskıdan bağımsız değildir. Yapılmak istenen şey çok açıktır; HAYIRın sesi kısılmak, susturulmak istenmektedir. Yaşanan bu saldırıların sorumlusu, HAYIR diyenleri terörist ilan eden, kendi iktidarı uğruna toplumu kamplaştırıp ülkemizi karanlığa sürüklemekten çekinmeyenlerdir…

Devletin tüm imkanlarının evet probagandası için seferber edildiği, resmi kurumların, belediye binalarının pankartlarla donatıldığı, kaymakamların muhtarları toplayarak evet oyu vermeleri yönünde tehdit ettiği bir ortamda, ülkemizin geleceğinin Tek Adam Rejimine teslim edilmemesi için HAYIR diyen TMMOB’nin çalışmalarına tahammül edilememekte ve her geçen gün başka bir saldırıyla karşı karşıya kalmaktayız. Seçim dönemlerinde, Cumhurbaşkanının bir siyasi parti adına mitingler yapıp oy istemesinden en ufak bir rahatsızlık bile duymayanlar, bugün TMMOB’yi HAYIR dediği için hedef göstermekte, binalarımıza asılan pankartlara bile tahammül edilmemektedir.

Fakat bilinmelidir ki; HAYIR yazısını pankartımızdan kesenler, TMMOB geleneğinden gelen memleket ve insan sevgimizi, demokrasiye olan inancımızı ve mücadele kararlığımızı kesemeyecektir. Demokrasinin en temel özelliği olan, düşünceyi ifade özgürlüğümüze sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz. Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak, saldırılar karşısında susmayacak, tüm örgütlülüğümüzle, geleceğimizin ipotek altına alınmasına karşı HAYIRın sesini yükseltmek için sokaklarda, alanlarda olacağız.

BATTAL KILIÇ

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI

İSTANBUL ŞUBE YÖNETİM KURULU BAŞKANI