Mahmut Övür'ün 'fırıldak' ve işlevli kaynakları

Mahmut Övür'ün 'fırıldak' ve işlevli kaynakları

'4 CHP'li Pensilvanya'da' diye yazı yazan daha sonra bu iddiasına kanıt bulamayan Sabah yazarı Mahmut Övür bugünkü yazısında kaynaklarını açıkladı. Övür'ün kaynakları sürekli parti değiştirmeleri ve 'operasyoncu' kimlikleriyle bilinen Korkmaz Karaca ve İbrahim Yiğit.

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür 8 Eylül tarihli "Pensilvanya'da 4 CHP'li" başlıklı yazısında, CHP'li Umut Oran, Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak ve Sabahat Akkiraz'ın Fethullah Gülen'i ziyaret ettiğini iddia etmişti. Övür bu iddiasıyla ilgili olarak da AKP ve CHP'den kaynaklara işaret etmişti. 

Adı geçen dört milletvekili, iddiaları açık ve net bir dille reddetti. Övür ise iddiasını kanıtlayamadı. CHP'li isimler Övür'e dava açacaklarını duyurmuştu. CHP'lilerin, Övür'e "3 kuruşluk" maddi tazminat davası açtığı öğrenildi.

'YALANIN KAYNAĞINI AÇIKLADI'

CHP İstanbul Milletvekili, Gazeteci Barış Yarkadaş ise Övür'e bir çağrı yapmış, "Seni kim kandırdıysa, isimlerini açıkla" demişti. Övür bugünkü yazısında CHP'lilerin Pensilvanya'ya gittiği iddiasını kendisine AKP'li İbrahim Yiğit'in ve CHP'li Korkmaz Karaca'nın aktardığını ifade etti. 

Her iki ismin de sürekli parti değiştirmeleri ve özellikle AKP-Cemaat ortaklığıyla CHP'ye içine yapılmaya çalışan siyasi operasyonlarda kullanılan karakterler olmaları dikkat çekici.

KORKMAZ KARACA KİMDİR?

Övür'ün CHP'li diyerek bahsettiği kişi CHP eski PM üyesi Korkmaz Karaca ise, son yıllarda yandaş kanallarda boy göstermesiyle tanınıyor. Siyasi kariyerinde ANAP, CCem Boyner'in Yeni Demokrasi Hareketi, Mustafa Sarıgül'ün Türkiye Değişim Hareketi gibi uğraklar olan Karaca en son CHP'nin Parti Meclisi üyeliği yapmıştı. 

'AKP'DEKİ TEK ALEVİ MİLLETVEKİLİ'

Sabah yazarına CHP'lilerin Pensilvanya'ya gittiği mesajını veren AKP'li İbrahim Yiğit ise eski bir CHP'li. Bir dönem AKP'deki tek Alevi milletvekili olarak adı duyulan ve Ertuğrul Günay'a yakınlığıyla bilinen İbrahim Yiğit, AKP'den 23. dönem İstanbul Milletvekili seçildi. 24. dönemde ise TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığına seçildi.

ÖVÜR ANLATIYOR

Mahmut Övür bugünkü yazısında iddianın kendisine nasıl ulaştığını şu sözlerle anlattı:

4 CHP'liyle ilgili iddia bir süredir siyaset kulislerinde konuşuluyordu. Özeti şu: Meclis Tarım Komisyonu üyeleri Washington'a bir gezi düzenler. O geziye katılanlardan AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek bir günlüğüne Pensilvanya'ya gider ve döner. Dönüşünde Komisyon Başkanı AK Partili İbrahim Yiğit ve CHP'li Osman Kaptan'a Pensilvanya'da 4 CHP'liyi gördüğünü söyler ve isimlerini de verir. İkisi de "Bu mümkün değil" derler ama Özbek onları gördüğünü emin bir biçimde anlatır.

Bu anekdotu İbrahim Yiğit'in zaman zaman dost sohbetlerinde anlattığını öğrendiğimde hemen aradım. Yiğit siyaset dünyasında iyi bilinen ve benim de dostum olan bir isim. Hiç itiraz etmedi ve şunları söyledi: "O gün bunu bize anlattı ama şimdi ne der bilemem."

Bir süre sonra eski milletvekili Bünyamin Özbek'i aradım. Çok rahatsız oldu ve söylenenleri kabul etmedi. Bunun üzerine yaptığım araştırmalarda, Özbek'in ağabeyi ve kardeşinin FETÖ'ye çok yakın olduklarını ve bunun açığa çıkmasından korktuğu için konuşmayacağını öğrendim.

Tam bu araştırmayı sürdürürken, CHP çevresinden de benzer bir bilgi geldi. Komisyonun CHP'li üyesi Osman Kaptan da aynı isimleri siyaset çevresine anlatıyormuş. Bunu da bana CHP'nin eski PM üyesi Korkmaz Karaca aktardı. İşte yazdığım kulis, biri AK Partili diğer CHP'li iki eski milletvekilinin anlattıklarına dayanıyor. İkisi de milletvekilliği yapmış ciddi isimler."

DAHA ÖNCE NASIL İDDİA ETMİŞTİ?

Sabah yazarı 8 Eylül'deki yazısında ise şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yer Pensilvanya, FETÖ karargâhı...

Washington'a resmi bir gezi için giden eski bir AK Parti milletvekili, gitmişken, Pensilvanya'ya da uğruyor. Çiftliğin kapısından girdikten sonra hiç beklemediği bir sürprizle karşılaşıyor. FETÖ lideri Gülen, bina kapısında birilerini yolcu ediyor.

Yaklaştıkça yüzler de netleşiyor: CHP'li Umut Oran, Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak ve Sabahat Akkiraz.

Eski bir AK Parti milletvekili de "Bu Kare As'ın fotoğrafları da var" diyor.

Bu iddiaya adı geçen siyasi aktörler ne cevap verir bilmiyorum ama şunu biliyorum; bu fotoğrafın hukuki karşılığından çok siyasi karşılığı sarsıcı olacak.

 

DAHA FAZLA