Mahmut Kemal İnal Ortaokulu velileri okullarının imam hatibe dönüştürülmesine karşı harekete geçti

Mahmut Kemal İnal Ortaokulu velileri okullarının imam hatibe dönüştürülmesine karşı harekete geçti

Kartal’da bulunan Mahmut Kemal İnal Ortaokulu’nun imam hatibe dönüştürüleceğini öğrenen veliler ve mahalle sakinleri karara tepki gösterdi.

Bugün bir basın açıklaması düzenleyen veliler ve mahalle sakinleri kararın kendilerine hiç sorulmadan alınmasına tepki göstererek okullarının imam hatip yapılmasını istemediklerini belirtti.

Okullarının aşamalı olarak imam hatip olması durumunda öğretmenlerin önemli bir bölümünün norm fazlası olacağını ve okuldan ayrılmak zorunda kalacaklarını belirten veliler “Bu durum hem öğretmenlerimizin hem de öğrencilerimizin mağdur olmasına neden olacak ve çocuklarımızın başarısını ve psikolojisini olumsuz etkileyecektir” açıklamasında bulundu.

“Okulumuza ve çocuklarımızın eğitim hakkına sahip çıkacağız!” diyen veliler, şöyle devam etti:

“Okulumuza biz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü; biz velileri ve çocuklarımızı mağdur etmeyen çözümü  bulmak ,okulumuzun imam hatibe dönüştürülme kararından vazgeçmek zorundadır.

Biz veliler çocuklarımızla birlikte, bu yanlış uygulamadan vazgeçilinceye kadar tüm demokratik haklarımızı  kullanmakta son derece kararlıyız” 

Veliler ve mahalle sakinleri tarafından yapılan basın açıklaması şöyle:

Bizler Mahmut Kemal İnal Ortaokulu velileri ve mahalle sakinleri olarak okulumuzun imam hatibe dönüştürüleceğini öğrenmiş bulunmaktayız.

Okulumuz Kartal ilçesinin en başarılı okullarındandır.Biz veliler okulumuzun nitelikli bir eğitim alabilmesi için yıllardır bütçemizden yüksek oranlarda bağışta bulunarak, okulumuza maddi anlamda katkıda bulunduk. Okulumuza maddi manevi  katkıda bulunarak okulumuzu Kartal ilçesinin en donanımlı birkaç okulundan biri haline getirdik.Buna rağmen 4+4+4 yasası, Milli Eğitim Bakanlığı’nın çıkarmış olduğu yasa ve yönetmelikler yok sayılarak biz velilere, okul aile birliğine ve mahalle sakinlerine sorulmadan okulumuzun imam hatibe dönüştürüleceği karar alınmıştır.

Mahallemizin çok yakınında Çakabey İmam Hatip Ortaokulu bulunmaktadır.Sınıf mevcutları oldukça düşük ve yeni öğrencilerin kayıt alınmasına uygundur.Mahallemizin çok yakınında imam hatip ortaokulu bulunmasına rağmen okulumuzun imam hatibe dönüştürülme kararı alınmasını anlamakta zorluk çekmekteyiz.

Okulumuz öğretmenlerinin çocuklarımızın başarısını arttırma konusunda ciddi bir emeği vardır.Okulumuzun aşamalı olarak imam hatip olması durumunda öğretmenlerimizin önemli bir bölümü norm fazlası olacak ve okuldan ayrılmak zorunda kalacaktır.Bu durum hem öğretmenlerimizin hem de öğrencilerimizin mağdur olmasına neden olacak ve çocuklarımızın başarısını ve psikolojisini olumsuz etkileyecektir.

Okulumuza farklı türde okulun gelmesi durumunda okulun ortak kullanım alanlarının kullanılmasına ilişkin de sorunlar yaşayacağımız ortadadır.İmam hatibe aşamalı olarak dönüşen birçok okulda ilkokul ve ortaokul  bölümleri okul bahçesi, laboratuvar, konferans salonu, kütüphane gibi bölümlerin kullanılmasında mağduriyet yaşamıştır.Zaten yetersiz olan okul bahçeleri ortadan ikiye ayrılmıştır.Okul binalarının giriş-çıkış merdivenleri, koridorları ayrılmış, bina ortadan ikiye ayrıldığı için öğrenciler laboratuvar, konferans salonu, kütüphane vb.bölümleri kullanamamıştır.

İmam hatip okullarında okulun giriş-çıkış saatleri, öğle arası, teneffüs araları namaz saatlerine göre düzenlendiğinden bu konuda da derslerin işlenişi sırasında mağduriyetler ortaya çıkacaktır.

Diğer tüm okul türlerinde yalnızca  okulun adres bölgesinde olanların kayıtları yapılır, ifadesi yer almasına rağmen imam hatip okullarına hangi mahallede ikamet ederse etsin, istenilen imam hatip okuluna kayıt yapılabilir ifadesi yönetmelikte yer almaktadır.Bu durumda okulumuzun 5.sınıfına çok sayıda imam hatip öğrencisinin başvurması halinde çocuklarımızın okuduğu sınıfların birleştirilmesi, zaten kalabalık olan sınıflarımızın daha da artmasına neden olacaktır.

Bizler Mahmut Kemal İnal Ortaokulu Velileri; ödediğimiz vergilerle, çeşitli isimler adı altında okula yaptığımız, yapmak zorunda kaldığımız binlerce, onbinlerce, yüz binlerce lira katkıyla okulumuzun gerçek sahipleriyiz.Okulumuzun gerçek sahiplerine, biz velilere ve çocuklarımıza sorulmadan alınan bu kararı doğru ve demokratik bulmuyoruz.Bu karar 4+4+4 yasası ve Türk Eğitim Kanunu ile de çelişmektedir.

Bizler Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, ve tüm yetkililere sesleniyoruz:

Okulumuza biz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü; biz velileri ve çocuklarımızı mağdur etmeyen çözümü  bulmak ,okulumuzun imam hatibe dönüştürülme kararından vazgeçmek zorundadır.

Biz veliler çocuklarımızla birlikte, bu yanlış uygulamadan vazgeçilinceye kadar tüm demokratik haklarımızı  kullanmakta son derece kararlıyız.

50-60 kişilik sınıflar istemiyoruz!Kesinlikle şu anda bile mevcudu 40 olan sınıflarımızın daha da artmasını istemiyoruz.

Okul içi ortak kullanım alanlarının bölünmesini istemiyoruz!Bahçemizin ortadan ikiye ayrılmasını istemiyoruz.

Çocuklarımız bizim bütün varlığımız...

Okul içinde okul istemiyoruz!

Okulumuza ve çocuklarımızın eğitim hakkına sahip çıkacağız!

 

 

DAHA FAZLA