Mahkemeden Nuriye Gülmen'in örgüt üyeliğine 'kanıt': Teşekkür mesajı

Mahkemeden Nuriye Gülmen'in örgüt üyeliğine 'kanıt': Teşekkür mesajı

Mahkeme, açlık grevindeki eğitimci Nuriye Gülmen hakkında “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla verilen hapis cezasının gerekçesi olarak Gülmen'in “Liseli Dev Genç’e binlerce teşekkür” şeklindeki sosyal medya paylaşımını gösterdi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi, KHK ile ihraç edildiği görevine dönebilmek için 290 gündür açlık grevinde olan eğitimci Nuriye Gülmen hakkında “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla verdiği 6 yıl 3 ay hapis cezasının gerekçesini açıkladı.

Gerekçeli kararda, Gülmen’in iddianamede anlatılan basın açıklaması, oturma eylemi ve açlık grevi eylemlerini örgüt talimatı doğrultusunda gerçekleştirdiğine dair yeterli kanıt elde edilemediği ve açlık grevi eyleminin tek başına suç olmadığı kaydedildi.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ 'ın haberine göre, mahkeme gerekçeli kararında suça kanıt olarak Nuriye Gülmen’in sosyal medyada “Liseli Dev Genç’e binlerce teşekkür” ifadelerinin yer aldığı paylaşımı ile Suriye'nin Menbiç kentinde IŞİD'e karşı savaşırken hayatını kaybeden Eylem Ataş'ın fotoğrafının yer aldığı bir paylaşımını gösterdi. 

Kararda, itirafçı tanıklar Berk Ercan ve Fatih Solak’ın Gülmen'in DHKP-C üyesi olduğuna ilişkin beyanda bulunduğu belirtilerek, bu beyanlarla birlikte sosyal medya paylaşımlarının, "örgüt hiyerarşisinde yer alarak örgüt içinde faaliyet göstermeyi" kanıtladığı savunuldu.