Mahkemeden 'İrlandalı boksör'e beraat, esnaflara para ve hapis cezası

Mahkemeden 'İrlandalı boksör'e beraat, esnaflara para ve hapis cezası

Aksaray'da kendisine saldıran esnafları yere sermesiyle 'İrlandalı boksör' olarak ünlenen Mohammed Fadeldabbous hakkındaki davada mahkeme, Fadeldabbous'un beraatine karar verirken, esnaflara ise para ve hapis cezası verdi.

İstanbul Aksaray'da girdiği bir bakkalda dolaptaki su şişelerini yere düşürdüğü gerekçesiyle esnafın saldırısına uğrayan ve kendisini savunmasıyla 'İrlandalı boksör' olarak ünlenen İrlandalı turist Mohammed Fadeldabbous hakkındaki davada mahkeme kararını açıkladı. 

Mahkeme, Fadeldabbous’un kavgada meşru müdafada bulunduğunu belirterek beraatine hükmetti. Habertürk'ten Serdar Kulaksız'ın aktardığı bilgilere göre, esnaflardan sanık Şenol Palan’ı ‘kasten yaralama’  suçundan 3 yıl 6 ay 5 gün hapis cezasına çarptıran mahkeme diğer iki sanığı da adli para cezasına çarptırdı.  

Davanın geçtiğimiz yıl ağustos ayında gerçekleştirilen ilk duruşmasında olay anını anlatan Kuveyt asıllı Fadeldabbous, "Aceleyle su almaya çalışıyordum. Buzdolabı kapağı açıldı, su şişeleri yere döküldü. Suların döküldüğünü söylemek için dükkana doğru gittim. Bir şey diyemeden bana saldırmaya başladılar. İlk büfedeki Şenol Palan sopayla geldi. Sol koluma vurdu. Sopayı alıp fırlattım. Bir anda her yerden insanlar üzerime geldi. Ellerinde tepsiyle, bıçakla bana saldırdılar. Hayatımı kurtarmaya çalışıyordum. Şoke olmuştum. Ve bunlar sadece bir su şişesi için oldu" şeklinde konuşmuştu. 

DAHA FAZLA