Mahkemeden emsal karar: Sarkıntılık değil cinsel saldırı

Mahkemeden emsal karar: Sarkıntılık değil cinsel saldırı

Ankara’da bir kadını takip edip evinin bulunduğu apartmanda fiziksel tacizde bulunan saldırgana mahkeme sarkıntılık yerine cinsel saldırı suçundan cezayı layık gördü.

Kadınlara yönelik saldırılara karşı caydırıcılık sağlanması adına örnek bir karara imza atıldı. Bir kadını oturduğu apartmana kadar takip eden ve burada cinsel tacizde bulunan şahsa sarkıntılık değil cinsel saldırıdan  6 yıl hapis cezası verildi.

CEZA İNDİRİMİ YOK!

Sarkıntılık suçunun Yargıtay kararlarında kadının çeşitli yerlerine dokunulması olarak tarif edilse de bu eylemin kapsama girmeyeceğinin anlatıldığı kararda, süreklilik arz eden eylemin cinsel saldırı kapsamında olduğu kaydedildi. Mahkeme cezada indirim yapmadı. 

Milliyet’ten Gökçer Tahincioğlu’nun haberine göre, söz konusu cinsel saldırı Ankara’da yaşandı. İş dönüşünde, akşam 20.00 sıralarında otobüsten indikten sonra kırmızı bir araba tarafından takip edildiğini düşünen kadın, bu nedenle markete girdiğini ve su aldığını söyledi. Su alıp çıktıktan sonra da arabanın beklediğini gördüğünü anlatan kadın, hızlı adımlarla apartmanının bulunduğu sokağa girdiğini, bu sırada arabadan kendisinin izlendiğini anlattı. Apartmana girdikten sonra evinin anlaşılmaması için hemen eve girmediğini, apartman boşluğunda bir süre beklediğini kaydeden kadın, beklediği sırada hızlı bir biçimde içeriye giren şahsın, ağzını kapatarak, “sana sahip olmak istiyorum” dediğini, kendisini bodrum katına doğru çekmeye başladığını, bedeninin çeşitli yerlerine dokunduğunu kaydetti. İlk şoku atlattıktan sonra saldırganın elinden bir anlığına kurtularak bağırdığını, bunun üzerine komşuların dışarı çıktığını belirtti. Saldırganın kendisini bırakarak kaçtığını, komşularla birlikte peşinden koştuklarını ancak yakalayamadıklarını anlatan kadın, yaşadıkları nedeniyle Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’yla temasa geçti. Polis olan bir akrabasına da durumu bildiren kadın, esnafın güvenlik kamerası görüntülerinden kendisini takip eden arabayı ve arabadan inerek apartmana giren saldırganı teşhis etti. Polis, araştırmaları sonucunda bu kişinin esnaf olduğunu saptadı. İşyerine giden polisler, şahsın, “şeytana uydum, yüzünüze bakmaya utanıyorum” şeklinde beyanları bulunduğunu tutanağa geçti.

SALDIRGAN DURUŞMAYA EŞİYLE GELDİ

Sanık, hakkında açılan davanın duruşmalarında ise tüm suçlamaları reddetti. Spor yapmak için evinden çıktığını, yürüyüş yapıp yeniden eve döndüğünü anlatan sanık, kırmızı arabası olmadığını da kaydetti. Duruşmalar sürerken nişanlısıyla evlenen ve duruşmalara da eşiyle gelen sanık, mahkemeden beraatini talep etti. 

Davaya bakan Ankara 8. Asliye Ceza Mahkemesi, kamera kayıtları ve fotoğraflarla saldırganın görüntüsünün örtüştüğünü, kadının karakolda şahsı tespit ettiğini belirterek, suçun sabit olduğuna karar verdi. 

DAHA FAZLA