Mahirleri andığı için yurttan atılan öğrencinin ailesine ihbar telefonu

Mahirleri andığı için yurttan atılan öğrencinin ailesine ihbar telefonu

Eskişehir’de “Mahirlerden Gezi’ye gençlik hiç aldanmadı, hayır” pankartı açan öğrenci kaldığı yurtla ilişiğini kesmesine rağmen aylar sonra zaten kalmadığı yurttan atıldı. Yurt, öğrencinin ailesini arayarak adeta ihbar etti.

İleri Haber

Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) üyesi öğrenciler geçtiğimiz 30 Mart’ta Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde “Mahirlerden Gezi’ye gençlik hiç aldanmadı, hayır” pankartı açarak Kızıldere anması düzenledi.

Anma yapmak isteyen öğrenciler özel güvenlik saldırısına uğrarken 13 öğrenciye, 18 Mayıs tarihinde  “OHAL’e muhalefet” suçlamasıyla bir dava açıldı. 

KYK, dava açılan 13 öğrenciden 2’sini kaldığı yurtlardan atarken, 11 öğrenciye de yapılan burs ve öğrenim kredisi ödemelerini kesti.

Anmaya katılan ve hakkında dava açılan öğrencilerden biri daha “yurttan süresiz çıkarma” cezası verilerek zaten ilişiğini kestiği yurttan atıldı.

Yurt görevlilerinin öğrencinin ailesini arayarak “Oğlunuz terör örgütü ile ilişkili olduğu için yurttan atılmıştır” şeklinde bir açıklama yapıldığı öğrenildi.

DAHA FAZLA