Maden cinayeti sanığı kuruma Genel Müdür Vekili olarak atandı

Maden cinayeti sanığı kuruma Genel Müdür Vekili olarak atandı

Zonguldak Kozlu'da 2013’te 8 madencinin öldüğü iş cinayetiyle ilgili davada 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan yargılanan Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu, kuruma vekaleten genel müdür olarak atandı.

Zonguldak’ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi maden ocağında 7 Ocak 2013’te meydana gelen 8 madencinin hayatını kaybettiği iş cinayetinde, 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan tutuksuz yargılanan Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu, kuruma vekaleten genel müdür olarak atandı.

2013 yılında yerin 630 metre altında ani metan gazı püskürmesi sonucu yaşanan iş cinayetinde, taşeron firmada çalışan 8 maden işçisi hayatını kaybetmişti. TTK Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu, Kozlu Müessese Müdür Yardımcısı Nurettin Yılmaz, taşeron firma Star İnşaat Genel Müdürü Şafak Sırrı Demirel, şirket ortağı İlal Köksal'ın da aralarında bulunduğu tutuksuz 10 sanık hakkında, 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

YARGILAMA SÜRÜYOR

Yargılamanın devam ettiği Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne geçen hafta gönderilen 3'üncü bilirkişi raporunda taşeron firma asli kusurlu, Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu ve yardımcısı Nurettin Yılmaz ise eksiklikleri nedeniyle firmaya bir yaptırım uygulamak yerine, kendi bünyelerinden bir çalışanı teknik nezaretçi olarak atamayı uygun gördükleri için tali kusurlu bulundu.

GENEL MÜDÜR OLARAK ATANDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu'nu, 11 aydır vekaleten TTK Genel Müdürlüğü görevini yürüten Ercan Gebeş'in yerine yine vekaleten atadı. DHA’nın haberine göre Eroğlu, genel müdürlükte yapılan devir teslim töreni ile görevi devraldı.