Maçka Parkı'ndaki inşaatın altından 3. köprü çıktı!

Maçka Parkı'ndaki inşaatın altından 3. köprü çıktı!

İstanbul Beşiktaş’ta etrafı çitlerle çevrilen Maçka Demokrasi Parkı’ndaki karayolu tünel inşaatının bir ucunun 3’üncü köprüye kadar uzandığı ortaya çıktı.

‘Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa tünelleri’ olarak adlandırılan proje Mayıs 2016 yılında İstanbul büyükşehir belediye meclisinde CHP’li üyelerin itirazlarına karşın oy çokluğuyla kabul edilmişti. Etüt çalışmaları devam eden projeye göre Beşiktaş’tan Sarıyer’e kadar aralıklı olarak yer üstünden de ilerleyen tünel hattı, Maden bölgesinde yeniden yer altına girerek Zekeriyaköy’ün altından geçiyor ve 3’üncü köprüyle birleşerek yer üstüne çıkıyor.

TAKSİM’E BAĞLANACAK

Projeye göre bu noktada yer altına giren yol, Bayıldım Caddesi’nin altından ilerleyerek Balmumcu’ya uzanacak. Yaklaşık 7,5 kilometre uzunluğunda olacak bu tünelden 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü’ne bağlantı verilecek.

Diken'den Rıfat Doğan'ın haberine göre, İBB’de duyurulan imar planında Maçka Parkı’nın içinde herhangi bir inşaat faaliyeti yürütülüp yürütülmeyeceği belirtilmiyor. Öte yandan bu tünelin, Taksim Meydanı’nda yer altındaki tünellerle birleştirilmesi öngörülüyor.

Projeyi değerlendiren TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Yıkıcı, “Buradaki önemli nokta tünellerin batış-çıkış noktalarıdır” dedi.

Yıkıcı şöyle devam etti: “Projenin Dolmabahçe çıkışı Maçka Parkı; Levazım çıkışı Ortaköy vadisi olarak görülmektedir. Oradan Harp Akademileri’ne çıkan bölgeye uzanıyor. Ayazağa için ise ‘Maslak 1453’ diye askeri alan üzerine çökmüş rant projesinin kıyısından Fatih Ormanı ve Maslak’ta yoğun olarak rastlayacağınız askeri alanların olduğu bölgeden çıkacağı görülmektedir.”

DAHA FAZLA