Maçka Parkı'nda nöbet başladı: Maçka'ya da İstanbul'a da sahip çıkacağız

Maçka Parkı'nda nöbet başladı: Maçka'ya da İstanbul'a da sahip çıkacağız

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin Beşiktaş ve İstanbul'un önemli parklarından biri olan Maçka Parkı'ndan geçirilmesine karşı bugün bir basın açıklaması yapıldı.

İleri Haber

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yürütülen Dolmabahçe-Levazım Tüneli projesi kapsamında dün iş makinalarının sokulduğu Maçka Demokrasi Parkı’nı savunmak için çağrı yapılmıştı.

İnşaat şantiyesine çevrilen park için kent ve yaşam savunucuları, tünelin parka zarar vereceğini belirterek bugün parkın girişinde toplandı. Çok sayıda sivil polis ve çevik kuvvetin bulunduğu basın açıklamasını Maçka Parkı Hepimizin Grubundan Ersin Kiriş okudu. "İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplam 199 ağacı taşıyacağı ve parkın projeden etkilenmeyeceği konusunda yalan söylüyor" denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Geçen seneden bu yana bütün kent ve yaşam savunucularının mücadele ettiği Maçka Parkı'na yapılmak istenen tünel projesi yeniden devrede. İBB parkın projeden etkilenmeyeceğinden bahsediyor. Ancak biliyoruz ki, İBB bölgeyi üst geçitlerle, tünel giriş çıkışlarıyla, katlı geçişlerle nasıl bir beton-yol kaosuna çevireceğini gerçek dışı görseller ile saklamaya çalışıyor, halka yalan söylüyor.

Yaklaşık yüzyıllık ağaçların Maçka Parkı'nın bir parçası olduğu gerçeğini yok sayarak parkın bir kısmına boş arazi muamelesi yapılıyor. Tünele giriş ve çıkış noktaları parkın hangi bölümüne yapılırsa yapılsın parktaki ağaçları ve doğal yapısını zedeleyecek. Binlerce canlı etkilenecek!

Maçka Parkı'nın zarar görmemesi için tek ihtimal tünel projesinin iptal edilmesidir.

DAHA FAZLA