Londra'da iki farklı noktada saldırı: 6 kişi hayatını kaybetti

Londra'da iki farklı noktada saldırı: 6 kişi hayatını kaybetti

İngiltere’nin başkenti Londra’da iki farklı noktada meydana gelen saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 48’den fazla kişi de yaralandı. İngiliz polisi 3 saldırganın etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

İngiltere’nin başkenti Londra’da dün akşam Borough Market’de ve Londra Köprüsü üzerinde iki farklı saldırı gerçekleştirildi. Borough Market’de barlara girerek insanları bıçaklayan saldırganlar, Londra Köprüsü üzerinde de bir minibüsü yayaların üzerine sürdü.

Londra Polisi, terör olayı olarak değerlendirdikleri olay sonrasında yaptığı açıklamada dün akşam yerel saat ile 22.08 sıralarında ihbar üzerine Londra Köprüsü’ne hareket ettiklerini bildirdi. Polis yaptığı açıklamada, köprü üzerinde saatte 80 kilometre hızla giden bir minibüsün yayaların üzerine sürüldüğü ve Borough Market’de araçtan inirek barlardaki insanları bıçakladığını söyledi. Polis üç saldırganın 8 dakika içinde etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

BAŞBAKAN MAY 'ACİL DURUM TOPLANTISI' DÜZENLEYECEK

Saldırganların bomba düzeneğini andıran yelekler giydiği ancak bunların gerçek çıkmadığı kaydedildi. Seçim kampanyasını yarıda keserek başkente dönen Başbakan Theresa May, yaptığı yazılı açıklamada, polisin olayı "potansiyel terör saldırısı" olarak ele aldığını bildirmişti. Londra polisinin kendisine bağlı olarak çalıştığı belediye başkanı Sadık Han da yaptığı açıklamada, olayı doğrudan "terör saldırısı" olarak nitelendirdi. 

Başbakan May’in başkanlığında bu sabah üst düzey güvenlik bürokratlarının da katılacağı bir acil durum kabine toplantısı (Cobra) yapılacağı açıklandı.  Toplantıda, ülkedeki terör tehdit seviyesinin artırılmasının da gündeme gelebileceği belirtiliyor. 



Önceki hafta Manchester kentinde meydana gelen ve 22 kişinin öldüğü intihar saldırısının ardından ülkede terör tehdit seviyesi en üst basamak olan "kritik"e çıkarılmıştı. Yaklaşık bir hafta süreyle bu basamakta tutulan tehdit seviyesi geçen hafta Cumartesi günü eski düzeyi olan "ciddi"ye çekilmişti.