Londra yangını sonrası halk öfkeli

Londra yangını sonrası halk öfkeli

Londra'da şu ana dek 30 kişinin öldüğü açıklanan Grenfell Tower yangınından etkilenenlere destek verilmesi talebiyle binlerce insan protesto gösterilerine başladı.

İleri Haber

İngiltere’nin başkenti Londra’da 30 kişinin yaşamını yitirdiği Grenfell Tower yangının ardından felaketten etkilenenlere destek verilmesi talebiyle Londra’lılar eylem başlattı. BBC'nin haberine göre, öğleden sonra saat 15.00 başlayan eylem, akşam saatlerinde Kensington ve Chelsea Belediye binaları çevresinde toplanan kalabalığın belediye binasına girmesiyle büyüdü. Eylemciler, yangında evsiz kalanlara yardımların derhal ulaştırılması ve binada yaşayanların listesinin kamuoyu ile paylaşılması taleplerini dile getirdi.

Grenfell Tower yangını sonrası henüz altı kurbanın kimlikleri açıklanırken; ölü sayısının 100'e varabileceği ve pek çok cesedin teşhis edilmeyecek hale geldiği konuşuluyor.

Theresa May’e karşı tepki büyük

Başbakan Theresa May'ın yangından sağ kurtulanlarla görüştüğü salonun önünde de eylemciler Başbakanı protesto etti. Eylemciler muhalefetteki İşçi Partisi lideri Jeremy ‘nin olaydan kısa süre sonra yangından etkilenenlerle buluşmuşken, neden May’in insanların yanında olmadığını sordu. Başbakan bina dışındaki eylemcilerle konuşmayı reddederken, söz konusu suçlamalara karşı yangının titizlikle araştırılacağını belirtti ve kurbanlara yeni barınma alanlarının sağlanacağı taahhütünde bulundu.

Downing Street, "May gitmeli" sloganlarıyla inledi

Başbakanlık konutunun bulunduğu Downing Street'e sıçrayan protestolarda, eylemciler, "May gitmeli" ve "Ellerinizde kan var" yazılı dövizleri taşıdı. Polis kordonu tarafından yolları kesilen kalabalık Oxford Street'te bir oturma eylemi başlattı.