Liste dışı kalan Eren Erdem'in 22 yıl hapsi istendi

Liste dışı kalan Eren Erdem'in 22 yıl hapsi istendi

CHP'den milletvekili adayı gösterilmeyen Eren Erdem hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Erdem hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Liste dışı kalarak milletvekili aday listesine giremeyen CHP milletvekili Eren Erdem, İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında koyulan yurt dışı çıkış yasağına istinaden havalimanından geri çevrildi ve Almanya'ya gidemedi.

Eren Erdem, eşi ve çocuğu ile birlikte bu sabah Atatürk Havalimanı'ndan Almanya'ya gitmek isterken hakkında alınan kararı öğrendi.

Hürriyet aktardığına göre, Eren Erdem hakkında FETÖ'ye yardım ettiği iddiası ile 22 yıl hapis cezası istemi ile hazırlanan iddianame bugün mahkeme tarafından kabul edildi.

'GENEL MERKEZ BUNUN BÖYLE OLACAĞINI BİLİYORDU'

Eren Erdem, hakkında alınan karar ile ilgili cumhuriyet.com.tr'ye konuştu. Erdem, "Zaten Almanya'da evim var. 15-20 günde bir Almanya'ya gidip geliyorum. Bu ziyarette PM toplantısından önce planlanmış bir ziyaretti. Seçim kampanyalarına başlamadan önce Almanya'daki işlerimizi halletmek için eşimle beraber planlamıştık. Ancak havalimanında yurtdışına çıkış yasağı tarafıma tebliğ edildi. Listede adım olmayınca bu karar alındı. Genel Merkez bunun böyle olacağını biliyordu" dedi.