LC Waikiki çalışanlarından 8 Mart açıklaması

LC Waikiki çalışanlarından 8 Mart açıklaması

LC Waikiki depo ve mağazalarında çalışan kadın işçiler 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. 

LC Waikiki depo ve mağazalarında çalışan kadın işçiler 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. 

Yapılan açıklamada, başta kadın işçiler olmak üzere tüm işçilerin çalışma koşullarındaki sorunlara vurgu yapıldı. 

LC Waikiki depo ve mağaza çalışanları tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"LC Waikiki depo ve mağaza çalışanı kadınlar olarak tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.  Bilinmektedir ki gün geçtikçe kadına yönelik şiddet ve baskı hem sokaklarda hem de iş yerlerinde artmaktadır. 8 Mart aslında gül dağıtma ya da kutlama günü değil direnişin ve hak aramanın günüdür.  Biz kadınların sorunları ortaktır. Özellikle de iş yerlerinde çektiğimiz sıkıntılar malumdur.

Uzun bir zamandır sendika çalışması yürüttüğümüz LC Waikiki deposunda ve mağazasında durumlar LC Waikiki'ye yakışmayacak durumdadır. Lojistik depoda yani ürünlerin mağazalara dağıtıldığı depoda kadın çalışanlar için kreş yok ve ayrıca sürekli ayakta, performansa bağlı çalışma olduğundan kalıcı mesleki hastalıklar meydana gelmektedir.

Bel ve boyun fıtığı, bileklerimizde ve parmaklarımızda oluşan ödemler ve kemik rahatsızlıkları yetmezmiş gibi istenilen adedi çıkartamadığımızda tutanaklar tutuluyor ve sadaka olarak verdikleri pirimlerden kesiliyor. Bir çok kadın evli ve çocuklu olduğundan doğum öncesinde özellikle de doğum sonrasında bir çok sorun yaşamaktadır. Kreş olmadığından çocuklarımıza bakacak kimse bulamıyoruz, bulsak bile bakıcı ya da özel kreşler çok pahalı olduğundan ev ekonomisine bir katkıda bulunmamızın bir anlamı kalmıyor.

Kreşin anayasal hakkımız olduğunu söylediğimizde LC Waikiki patronu, "Ben çocukların güvenliğini alamam" şeklinde içi boşaltılmış bir cevap vermektedir. Şunu çok iyi biliyoruz ki kreş sorunu ve kalıcı mesleki hastalıklarımız ancak sendikal mücadelemiz sonunda son bulacaktır. Kimi zaman çocuklarımıza bakacak kimse bulamadığımızda yöneticimizden izin istediğimizde zorluklar çıkartılıyor ve işten atılmakla tehdit ediliyoruz.

Çeşitli bahanelerle kreş yapmayan 2 milyar dolarlık LC Waikiki yönetimi kendilerine saray benzetmesi yeni yönetim binası yapmasını biliyor. Mağazalarda çalışma koşulları ise aynı durumdadır, aralıksız sürekli ayakta çalışmaktan bir çok kadın çalışanda fiziki sorunlar orataya çıkmaktadır.

Bir taraftan reyonlarda uğraşırken diğer taraftan ise müşteri memnuniyetiyle uğraşmak zorunda kalıyoruz ve ay sonunda hak edişimizin altında pirim alıyoruz. Reklamlara avuç dolusu para akıtan LC Waikiki çalışanlarına aynı hassasiyeti göstermemektedir.

Şunu artık çok iyi biliyoruz ki tüm bu sorunlarımız ancak sendika üyesi olarak ve kazanacağımız bir mücadele sonunda son bulacaktır. Her geçen gün daha fazla güçleniyoruz ve inanıyoruz ki eninde sonunda LC Waikiki'ye sendika, biz kadın çalışanların alkışlarıyla, zılgıtlarıyla ve umutlarımızla girecek.

Ayrıca salı günü kaza sonucu hayatını kaybeden emekçi 7 kadın dostalarımıza Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

YAŞASIN LC WAİKİKİ KADIN ÇALIŞANLARININ SENDİKAL MÜCADELESİ!

YAŞASIN İŞ EKMEK VE UMUT MÜCADELEMİZ!"

LC WAİKİKİ DEPO VE MAĞAZA ÇALIŞANLARI

DAHA FAZLA