Lavrov’dan Venezuela açıklaması: Askeri müdahale söz konusu olamaz

Lavrov’dan Venezuela açıklaması: Askeri müdahale söz konusu olamaz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Bolivya Dış İşleri Bakanı David Choquehuanca bugün Moskova’daki görüşmelerinin ardından bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Venezuela’daki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Lavrov Rusya’nın tavrının altını çizmek istediğini belirtirken, Venezuela’da askeri müdahale tehditinin söz konusu bile olmadığını belirtti.

Lavrov’un ifadeleri şu şekilde; “Bölgede bulunan dostlarımıza, CELAC, MERCOSUR, UNASUR ve ALBA gibi mekanizmalar aracılığıyla Rusya Federasyonu ve Latin Amerika arasindaki bağları geliştirmek için verdikleri sürekli destek için minnettarlığımızı ifade etmek isterim. Bu bağlamda, Rusya’nın Venezuela’daki durum ile ilgili tavrının bir kez daha altını çizmenin önemli olduğunu düşünmekteyiz. Bizler, Latin Amerika ülkelerinin ezici çoğunluğu tarafından kınanan Venezuela’nın iç işlerine askeri müdahale gerçekleştirme tehditinin söz konusu bile olmadığı, herhangi dış baskı olmadan, özellikle kurulacak barışçıl ve ulusal diyalog yoluyla bu ülkede yer alan farklılıklarının çabuk bir şekilde üstesinden gelinmesi hususunda hemfikiriz.”