Laik ve Bilimsel Eğitim Platformu 'Eğitim ve Gelecek' konulu panel düzenledi

Laik ve Bilimsel Eğitim Platformu 'Eğitim ve Gelecek' konulu panel düzenledi

Laik ve Bilimsel Eğitim Platformu'nun düzenlediği 'Eğitim ve Gelecek' konulu panellerin birincisi Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Açılış konuşmasını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı ve Laik ve Bilimsel Eğitim Platformu(LABEP) Sözcüsü Prof. Dr. Aysel Çelikel’in yaptığı programa, gazeteci yazar Mustafa Mutlu konuk konuşmacı olarak katıldı. Panelde Eğitim-İş İstanbul 2 No’lu Şubesi'nin eski Başkanı Abidin Müslüm Baysal, Cumhuriyet Kadınları Derneği temsilcisi Prof. Dr. Dilek Gözütok, Eğitim-Sen MYK Üyesi ve Eğitim Sekreteri Özgür Bozdoğan konuştu.

Panelde, eğitim sistemindeki yanlışlar tartışılırken, yeni müfredat ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın tarikatlarla işbirliği ele alındı. Yeni eğitim-öğretim yılında çocukları bekleyen tehlikeler konusunda anne ve babalara uyarılar yapıldı. Konuşmaların ardından ise çözüm önerilerinin konuşulduğu bir forum gerçekleştirildi.

Paneller Türkiye'nin çeşitli illerinde de yapılacak ve eğitim sistemindeki tehlikeler anlatılmaya devam edecek. LABEP tarafından düzenlenen panellerin programı şöyle:

30 Eylül - Bursa

7 Ekim - İzmir

14 Ekim - Ankara

21 Ekim - Eskişehir

11 Kasım - Adana

DAHA FAZLA