Kuşadası'nda esnaf taklit ürün denetimi yapan marka avukatlarını kovaladı: 3 gözaltı

Kuşadası'nda esnaf taklit ürün denetimi yapan marka avukatlarını kovaladı: 3 gözaltı

Kuşadası'nda ünlü markaların taklit ürünlerini toplatmak için polis eşliğinde gelen avukatlara esnaf sert tepki gösterdi. Esnafın kovaladığı avukatlar bir iş hanına sığınırken, polis müdahalesiyle olaylarda 3 kişi gözaltına alındı. 

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde Kahramanlar Caddesi'nde ünlü markaların taklit ürünlerinin satışı yapıldığı ileri sürülen bir mağazaya bugün saat 13.00 sıralarında polislerle birlikte avukatlar geldi. Mağaza çalışanları ve sokaktaki diğer esnaf bu duruma sert tepki gösterip, avukatları kovaladı. Avukatlar, bunun üzerine az ilerideki Akdoğan Pasajı'na sığındı. Bu kez pasaja yönelen esnaf, avukat zannettikleri bir esnaf ile sivil kadın polisi tartakladı. DHA'dan Latif Sansür'ün haberine göre, olay yerine çok sayıda takviye polis ekibi sevk edildi. Takviye ekiplerin gelmesiyle kalabalık sakinleştirilirken, olaylara karışan 3 kişi gözaltına alındı.

ESNAF KEPENK KAPATIP YÜRÜYÜŞ DÜZENLEDİ

Avukatların ilçedeki taklit ürün satışı yaptığı ileri sürülen işyerlerine geleceği söylentileri hızla kulaktan kulağa yayıldı. Bunun üzerine esnafın büyük bölümü kepenk kapattı. Sağlık Caddesi'nde toplanan 300 kadar esnaf alkışlı protestoda bulunup, Kaya Şavkay Meydanı'na yürüdü. Yol boyunca 'Kaymakam buraya' ve 'Esnaf hakkına sahip çık' sloganları atan grup, İnönü Bulvarı ve 50. Yıl caddelerini bir süre trafiğe kapatıp, oturma eylemi yaptı. Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, esnaflarla konuşup, yolu açmaları için ikna etti.

"GÜÇLERİ KÜÇÜK ESNAFA YETİYOR"

Markaların gücünün küçük esnafa yettiğini söyleyen işyeri sahipleri ise "Madem taklit ürünler yasak, avukatlar neden toptancılarına, imalatçılarına gitmiyor? Madem yasak onlara devlet niçin izin veriyor? Onlara güçleri yetmediği için turistik yörelerdeki biz esnaflara geliyorlar. İş yok, güç yok bir de markaların avukatları geliyor. Avukatlar bunu yaptıkları sürece biz de böyle ayaklanacağız" diyerek tepki gösterdi.

"BÖYLE GİDERSE 3 AYA KALMAZ KEPENK KAPATIRIZ"

Esnaf adına konuşan Bayram Memiş de, "Zaten turizmin hali ortada. Esnaf perişan, çeki senedi protesto oluyor. Böyle giderse üç aya kalmaz zaten dayanamayıp kepenk kapatacak. Bu nedenle zaten tepkili. Avukatlar bu süreci kullanıyor. Sorunun çözümü için devlet, polis esnafın yanında yer almalı. Bu esnafı 3-5 avukatın çıkarı için harcamamalı. Bu sorun sadece Kuşadası'ndaki birkaç esnafın sorunu değil. On binlerce insanın sorunu. Aileleriyle birlikte milyonları ilgilendiren bir konu. Sadece 3-5 sahte tişört olarak bakılmamalı. Bu bir sektördür, bir pazardır. Yıllardır bu böyle işliyor. Esnaf kirasını ödüyor, vergisini, çalıştırdığı elemanın sigortasını ödüyor. Daha ne yapsın" diye konuştu.

DAHA FAZLA