Kuruyan göllere dikkat çekmek amacıyla Burdur'da 'Ulusal Göller Arası Basketbol Turnuvası' düzenlendi

Kuruyan göllere dikkat çekmek amacıyla Burdur'da 'Ulusal Göller Arası Basketbol Turnuvası' düzenlendi

Burdur Belediyesi tarafından, kuruyan göllere dikkat çekmek amacıyla Ulusal Göller Arası Basketbol Turnuvası düzenlendi. Turnuvanın sonunda, takımlar illerinde bulunan göllerden getirdikleri suları, kurumakta olan Burdur Gölü’ne döktü.

Bakayrıntı haber sitesinin haberine göre: Burdur’da, kuruyan göllere dikkat çekmek amacıyla Ulusal Göller Arası Basketbol Turnuvası düzenlendi. Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen turnuvaya, 13 ilden 15 takım katıldı. Burdur Belediyesi Halk Plajı’nda yapılan turnuvanın ödül töreninin ardından ise takımların bulunduğu illerin göllerinden getirdiği sular, Burdur Gölü’ne döküldü.

Eğirdir, Tuz, Pamukkale, Eber, Abant, Köyceğiz, Bafa, Manyas, İznik, Sapanca, Küçükçekmece, Van ve Mogan Gölü sularının Burdur Gölü’ne döküldüğü etkinlikte bir konuşma yapan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Burdur Gölü can çekişiyor. Bunun sesine, çığlığına kulak vermek zorundayız. Şuan da hacminin yüzde 40'ını kaybetti. Her geçen günde kaybetmeye devam ediyor. Bizim çabamız bize miras olmayan, bir sonraki kuşaklara emanet olarak taşıdığımız doğayı, gölü, Burdur’umuzu en iyi şekilde bir sonraki kuşağa taşıyabilmek. Turnuvamıza katılan bütün takımlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

DAHA FAZLA