Kuruyan Düden Şelalesi ‘yapay şelale’ oldu: Belediye devridaimle su basıyor!

Kuruyan Düden Şelalesi ‘yapay şelale’ oldu: Belediye devridaimle su basıyor!

Antalya’nın dünyaca ünlü Düden Şelalesi’nin suyu kuruyunca Antalya Büyükşehir Belediyesi, şelaleden su akması için sistem kurdu, devridaimle yapay şelale oluşturdu!

Kırkgöz ve Pınarbaşı olmak üzere 2 büyük kaynağın sularıyla oluşan Antalya’nın dünyaca ünlü Düden Şelalesi’nin suyu kuruyunca Antalya Büyükşehir Belediyesi, şelale içindeki kaynaktan borularla suyu aşağıdan yukarıya çıkararak devridaimle yapay şelale oluşturdu.

DÜDEN ŞELALESİ ARTIK YAPAY ŞELALE

Habertürk'ten Soner Özcan'ın aktardığına göre; yapay şelale yapılmasının ardından gişedeki “Tarım alanlarının sulanması nedeniyle Düden Şelalesi’nde su akışı yoktur” yazılı tabela yerine “Tarım alanlarının sulanması nedeniyle Düden Şelalesi’nde su akışı azalmıştır” yazıldı. Düden Şelalesi’ne temmuz ayı başından bu yana su verilmiyordu.

60 YILDA MARMARA’NIN 2 KATI ALAN KURUDU

Türkiye’de son 60 yılda Marmara Denizi’nin 2 katı büyüklüğüne denk düşen 2 milyon hektarlık sulak alan kurudu. 120 doğal göl ve göletin de kuruma riskiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. Bu göllerden biri de Burdur Gölü. Burdur Gölü’nde her yıl 3 milyar damacana kadar su eksiliyor.

DAHA FAZLA