Kurtulmuş'un derdi cenazeler değil, Chopin'miş

Kurtulmuş'un derdi cenazeler değil, Chopin'miş

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, katıldığı bir açılışta yaptığı konuşmada Chopin’in Cenaze Marşı’nın şehit cenazelerinden kaldırıldığını belirterek, “Çok şükür, artık Itri'nin marşıyla herkesin 'Allahu Ekber' diyerek katılabileceği marşlarla şehitlerimizi defnedebiliyoruz.” dedi.

Yenikapı’da bu yıl 7’ncisi düzenlenen Ordu Tanıtım Günleri’nin açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, burada bir konuşma yaptı. Konuşmasında Batı kültürünü eleştiren Kurtulmuş; Türkiye toplumunun senelerce, Batılı anlamda değişmeyi marifet saydığını söyledi.

Kurtulmuş, Türkiye halklarının dış güçler tarafından Batı müziğiyle yoğrulduğunu ima ederek, “Daha birkaç hafta öncesine kadar şehitlerimizin cenazelerinde kimsenin anlamadığı ve bilmediği, on yıllardır çalınmasına rağmen kimsenin de anlam veremediği Chopin'in 'Cenaze Marşı' ile şehitlerimizi defnediyorduk. Çok şükür, artık Itri'nin marşıyla herkesin 'Allahu Ekber' diyerek katılabileceği marşlarla şehitlerimizi defnedebiliyoruz.” ifadelerini kullandı.