Kurtulmuş sıtmaya razı etmeye çalışıyor: 'Evet' çıkarsa terör azalırmış

Kurtulmuş sıtmaya razı etmeye çalışıyor: 'Evet' çıkarsa terör azalırmış

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’nda konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş MHP ile ortak bir ‘evet’ kampanyasının söz konusu olmadığını söyledi.

AKP’nin referandum kampanyası hakkında konuşan Kurtulmuş "Büyük ihtimalle, bunun bir rejim değişikliği değil, sistem değişikliği olduğu, Türkiye'nin etkin bir yönetim modeline kavuşması, büyüyen, gelişen, güçlü bir Türkiye için en önemli hususlardan birisi olduğu ana fikri üzerine oturacak bir kampanya yürüteceğiz. Özellikle terörle mücadele konusunda gelinen nokta, son aylarda sağlanan çok ciddi başarılar ve daha güçlü bir hükümet modeliyle, daha seri karar alan bir yürütme modeliyle terörün de üstesinden daha rahat gelinebileceği fikriyle bir kampanya yürütülecek” ifadelerini kullandı.

AKP VE MHP ORTAK KAMPANYA YÜRÜTMEYECEK

"Referandum çerçevesinde, MHP ile AKP'nin birlikte kampanya yürütmesi, ortak miting yapması öngörülüyor mu?" sorusuna Kurtulmuş, "Hayır. MHP ve AK Parti bu süreçte son derece şeffaf bir süreci yürüttüler. Başından itibaren Sayın Devlet Bahçeli, Türkiye'nin milli menfaatleri, beka meselesini göz önünde bulundurarak, özellikle terörle mücadelede gelinen noktadaki hassasiyetleri göz önünde bulundurarak bu konuda 'evet' diyeceklerini ortaya koydu." yanıtını verdi.

‘MİLLİ MUTABAKAT’ HÜKÜMETİ SÖZ KONUSU DEĞİL’

MHP ile AKPi'nin “milli mutabakat” hükümeti kuracağı iddiaları hakkında konuşan Kurtulmuş, şunları söyledi:

”Bunlar kulislerde belki konuşulan konular olabilir ama böyle bir durum söz konusu değildir. Şu anda zaten Türkiye'de tek başına bir iktidar var ve bu iktidar, yeni milletin oyunu almış, seçilmiş olan bir parlamentonun içerisinden çıktı. Dolayısıyla 2019 yılına kadar 65. Hükümet devam eder. Herhangi bir milli mutabakat hükümetine ihtiyaç olmadığı kanaatindeyim.”

Kurtulmuş ayrıca “Referandumdan evet oyu çıkmış olsa dahi başbakanlık sistemi 2019 seçimlerine kadar devam edecek. 2019'da da aynı gün hem milletvekili seçimi hem de cumhurbaşkanı seçimi yapılacak" değerlendirmesinde bulundu.