Kurtulmuş: Cumhurbaşkanına hakarete sessiz kalınamaz

Kurtulmuş: Cumhurbaşkanına hakarete sessiz kalınamaz

65. Hükümet'in ilk Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplandı. Toplantı sonrası, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

65. Hükümet'in ilk Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplandı. Toplantı sonrası, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"CUMHURBAŞKANINA HAKARETE SESSİZ KALINAMAZ"

Numan Kurtulmuş, CHP Grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a küfür edildiğini öne sürerek, "Ana muhalefet partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanına ağza alınmayacak küfürlerle hakaretlerin yapılması kabul edilemez. Hiçbir vicdan, akıl, insan kabul etmez. Bu hakaretler yapılırken ana muhalefet partisinin başındaki zat sanki küfürleri onaylıyormuşçasına sessiz kalması siyasi teamül bakımından kabul edilemez. Demokraside siyasi rakip olmak başka, hasım olmak başka ama siyaseti bu kadar seviyesiz, edepsiz, düşük seviyede yapmak başka bir şeydir. Siyasi görüşlerimiz bağlamında en ağır şeyleri söyleyebiliriz. Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı hakaretlere sessiz kalınması kabul edilemez." ifadelerini kullandı. 

"MECLİS MİLLETİN BEKLENTİSİNİ KARŞILAMIŞTIR"

Dokunulmazlıkların kalıdırlması ile ilgili konuşan Kurtulmuş, Meclis'in görevini yaptığı söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili kamuoyunun beklentisi var. Doğal olarak parlamentoya yansıdı ve 374 milletvekilinin oyuyla dokunulmazlıkların tamamı kaldırılmış oldu. TBMM yasama faaliyeti bakımından üzerine düşeni yapmıştır. Pay sahibi olanları tebrik ediyorum. Bundan sonra herhangi bir milletvekili bireysel başvuru hakkını kullanması yasal haktır. AYM’ye bireysel başvuru yolunu AK Parti açtı. Her bir dosya ile ilgili karar verebilir. Dokunulmazlık dosyasıyla ilgili verilecek karar bu dosyaların açılacağı mahkemeleri ilgilendiren bir husustur. Böyle TBMM başından itibaren söylediğimiz siyasi sorumluluğu kendi üstüne almadan milletin beklentilerini karşılamıştır. Bundan sonraki süreçte ilgili mahkemelere gidecek ve karar verilecek. Mahkemenin ne karar vereceğini bilmiyoruz. AYM’nin bireysel talepleri değerlendirmesi başka konudur. Uygun olup olmadığı da AYM’nin kendi alacağı karardır. Dosyanın kararıyla ilgili karar vermek AYM’nin değil, mahkemelerin kararıdır."

BAŞBAKAN YARDIMCILARININ GÖREV DAĞILIMI BELLİ OLDU

Kurtulmuş, Başbakan yardımcılarının görevlerinin de belirlendiğini açıkladı:

“Başbakan Binali Yıldırım, kendisine bağlı kurum ve kuruluşlar; MGK Genel sekreterliği, MİT Müsteşarlığı, TOKİ Başkanlığı, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Tanıtma Fonu Kurulu Genel Sekreterliği.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin görevleri; TBMM ile ilişkiler, reformların ve yatırımların koordinasyonu ve izlenmesi, yatırım ortamının iyileştirilmesi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in görevleri; Hazine Müsteşarlığı, TC. Merkez Bankası, TC. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Türkiye Kalkınma Bankası.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in görevleri; Milli Güvenlik Kurulu’nun tavsiye kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu’na sunulması, kabulü halinde bu tavsiye kararlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi. Kıbrıs ile  koordinasyon işleri, Medeniyetler  İttifakı Projesi’nin yürütülmesi, 100. yıl anmaları ile ilgili konuların koordinasyonu.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın ana görevi; insan hakları ile ilgili kurullar ve koordinasyonu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un görevi hükümet sözcülüğü, kamu diplomasisi ile ilgili işleri yürütülmesi ve Danıştay ile ilgili ilişkiler,  Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Radyo Televizyon Üst Kurumu Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü, Radyo Televizyon Üst Kurulu.”