'Kürdistan' kelimesi geçen şiiri paylaşan öğretmen okuldan atıldı

'Kürdistan' kelimesi geçen şiiri paylaşan öğretmen okuldan atıldı

Sosyal medyada paylaştığı şiir nedeniyle öğrencisi tarafından emniyete şikayet edilen ve  hedef gösterilen öğretmenin okuldaki işine son verildi.

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde bulunan Şehit Ömer Halisdemir Lisesi’nde ücretli öğretmen olarak görev yapan 21 yaşındaki edebiyat öğretmeni M.K Facebook hesabından 2014 yılında kendisine ait olmayan bir şiir paylaştı. Genç öğretmenin bir öğrencisi 2 yıl önce paylaşılan şiiri Ahmet Kayra Kaya isimli 6 binden fazla takipçisi olan hesaba gönderdi. Şiirin söz konusu Twitter hesabından paylaşılmasıyla birlikte ‘saçları Kürdistan haritası’ dizeleri nedeniyle genç öğretmene tehdit ve hakaret içeren mesajlar atılmaya başlandı.

Öğretmene gönderilen tehdit mesajlarından birinde “Ananı s… birader. O öğretmen olduğun okuldan seni aldıracağız.Merak etme Kürdistanı göstereceğiz biz sana, bekle bizi!“ ifadeleri kullanıldı.

Sosyal medyada hedef gösterilerek  görev yaptığı okul  ve kişisel bilgileri paylaşılan öğretmeni aynı kız  öğrencisi emniyete şikayet etti. 

Dün okula giden öğretmen karşısında polisleri buldu. Öğretmeni okulda sorguya çeken polisler daha sonra okul müdürüyle görüşerek işten atılmasını sağladı. 12 saat içerisinde sosyal medyada lince maruz kalarak işini kaybeden genç öğretmene müdürün yanıtı ise ‘yapabileceğim hiçbir şey yok’ oldu.

Bir başka sosyal medya kullanıcısı da öğretmeni emniyete şikayet etme görüntüsünü aynı hesaba göndererek "Bilgilere bunları yazmayı unutmayın" dedi.

Genç öğretmenin hedef gösterilmesine neden olan o şiir şöyle:

"Düşün, 

dudakları öpmekten yorgun düşmüş kızları düşün,

şeytanlar ordusuna karşı kendini patlatan güzellikler 

bir kısrak gibi baharı kucaklamaya giden bir atın

yelesinde uçuşan aydınlığın sırlar kapısı gibi

kızlar düşün"

kalpleri bir serçeden küçük kız kardeşler

yine de kurşunlara kendini siper eden 

geceleri özgür bir ülkeye uyanan 

kızlar düşün

suları şikest

meyleri kalp

saçları Kürdistan haritası"