Kurban Bayramı tatili uzatılacak mı?

Kurban Bayramı tatili uzatılacak mı?

Bu yıl Kurban Bayramı'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı ile aynı haftaya denk gelmesi üzerine tatilin uzatılıp uzatılmayacağı merak konusu oldu.

Kurban Bayramı bu yıl, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile aynı haftaya denk geldi. Resmi tatil olan 30 Ağustos Zafer Bayramı ile 1-4 Eylül tarihlerine denk gelen Kurban Bayramı'nın birleştirilmesi durumunda resmi tatil 6 güne çıkmış olacak.

TATİL 10 GÜNE ÇIKABİLİR

Öte yandan turizmciler hükümete çağrı yaparak, 28 ve 29 Ağustos tarihlerinin de tatil ilan edilmesini istedi. Hükümetin bu adımı atması durumunda, 26 Ağustos Cumartersi gününden başlayıp 5 Eylül Salı gününe kadar süren 10 günlük bir resmi tatil süresi ortaya çıkacak. 

"TATİLE DEĞİL ÇALIŞMAYA İHTİYACIMIZ VAR"

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise,“Türkiye olarak tatilden daha çok çalışmaya ve üretmeye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili alınacak kararlara da saygı duyuyorum” ifadelerini kullandı.

"HENÜZ BAKANLAR KURULU'NA GELMEDİ"

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Kırgızistan Başbakanı Soroonbay Ceenbekov ile Sütlüce Parkı’na yapılan Manas Heyleki’nin açılışını sırasında, Kurban Bayramı tatiliyle ilgili sorulan soruya verdiği yanıtta, “Bu konu Bakanlar Kurulu’na gelmedi. Bakanlar Kurulu’na gelirse konu konuşulur. Türkiye için en hayırlısı neyse o karar verilir” açıklamasında bulundu.

DAHA FAZLA