Kuran kursunda çocuklara masaj yaptıran imama soruşturma

Kuran kursunda çocuklara masaj yaptıran imama soruşturma

Balıkesir’de bir imamın çocuklara masaj yaptırdığı ortaya çıktı. İmam hakkında soruşturma başlatıldı.

Balıkesir Altıeylül ilçesinde, Kubbeli Camisi’nin imamlığını yapan A.Ö. hakkında “Kuran kursu eğitimi verdiği çocuklara masaj yaptırdığı” gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın soruşturmasının ardından Balıkesir Valiliği de soruşturma başlatarak A.Ö’nün görev yerinin değiştirildiğini belirtti. A. Başkanlık ise komisyona verdiği yanıtta şunları kaydetti:

“Kuran kursu eğitimi verdiği çocuklara masaj yaptırdığı yolundaki şikâyet ile ilgili olarak mahallinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne inceleme yaptırıldı ve şikâyet Cumhuriyet Savcılığı’na intikal ettirildi. Başkanlığa intikal eden şikâyet dilekçesi ile ilgili olarak da 7 Aralık 2016 tarihli onay ile müfettiş soruşturmasına başlandı ve soruşturma halen devam etmektedir.”

EMEKLİ OLMAK İSTEDİ

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, Balıkesir Valiliği’nden de Meclis’e gönderilen yanıtta, imamın 24 Nisan 2017 tarihinde rahatsızlanarak Balıkesir Devlet Hastanesi Psikiyatri kliniğinde yataklı tedaviye alındığı, tedavisinin bitmesi sonucu 25 Haziran 2017 tarihinde göreve başladığı ve emekliliğini talep ettiği aktarıldı.

DAHA FAZLA