Kuran kursunda çocuğa işkence uygulayan hoca tahliye edildi

Kuran kursunda çocuğa işkence uygulayan hoca tahliye edildi

Sakarya'nın Erenler ilçesinde kapatılan Çaybaşı Belediyesinin hizmet binasında faaliyet gösteren ve Erenler Müftülüğüne bağlı Hz. Musab Erkek Yatılı Kuran Kursu’nda küçük bir çocuğa işkence uygulayan imam Şükrü Yılmaz tahliye edildi.

Sakarya'da Erenler ilçesinde müftülüğe bağlı yatılı kuran kursunda bir imamın öğrencilere uyguladığı işkencenin görüntüleri ortaya çıkmış, savcılığın görüntüler üzerine harekete geçmesinin ardından kurs hocası Şükrü Yılmaz tutuklanmıştı.

TAHLİYE EDİLDİ

Geçen hafta görülen davada mahkeme, Şükrü Yılmaz’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bu karar üzerine avukatı kaçma şüphesi olmaması, istenen cezanın hükmün geri bırakılması kapsamında yer alacağı suç olması nedeniyle tahliyesi için Sakarya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme, Şükrü Yılmaz’ın tahliyesi yönünde karar verdi. Karar sonrasında yaklaşık 1 aydır tutuklu bulunan Şükrü Yılmaz tahliye edildi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez işkence uygulayan Kuran hocasının görevden alındığını açıklayarak, “Sakarya’da bir Kur’an kursunda 2016 yılı Mayıs ayında yaşananların, din ile din eğitimiyle ve Diyanet İşleri Başkanlığının din eğitimi yöntemleriyle hiçbir şekilde alakası yoktur. Böyle vahim bir suçu işleyen şahıs hakkında Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma açılmış, görevden el çektirilmiştir” diye konuşmuştu.

DAHA FAZLA