Kuran kursunda 6 çocuğa cinsel istismar

Kuran kursunda 6 çocuğa cinsel istismar

Antep’te bir Kuran kursunda 60 yaşındaki temizlik görevlisinin, 6 kız çocuğunu bir yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Çocukların ifadelerine rağmen zanlı serbest bırakıldı.

Denetimlerin yapılmadığı ve çocukların tarikatların ellerine bırakıldığı Kuran kurslarında istismar haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Antep’te Şahinbey Camisi’ne bağlı Kuran kursunda 60 yaşındaki temizlik görevlisi Süleyman Ş’nin, bir yıl boyunca yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 çocuğu kursun tuvaletinde istismar ettiği ortaya çıktı. 

TAHLİYE EDİLDİ

İstismar edilen 10 yaşındaki M. G. K, 11 yaşındaki S. N. K, 6 yaşındaki Y. C. K, 8 yaşındaki A. N. K, 9 yaşındaki E. Ç. ve 8 yaşındaki H. İ. S. Kuran kursuna geldikleri sırada caminin tuvaletinde Süleyman Ş’nin istismarına uğradıklarını ailelerine anlattı. Ailelerin şikayetçi olması üzerine cami avlusunda yakalanan Süleyman Ş, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkeme ikinci duruşmada sanığı tahliye etti.

‘ÖLDÜRÜP ÇÖP KUTUSUNA ATARIM’

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Antep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Süleyman Ş, çocukları tuvalette bulundukları sırada öptü ve vücutlarının mahrem yerlerine dokundu. Süleyman Ş. korkan ve tepki gösteren çocukları, “Bu olaydan birilerine bahsederseniz sizi öldürüp çöp kutusuna atarım, aileniz bulamaz” diye tehdit etti.

Antep 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan yargılamada ilk duruşma 10 Kasım’da yapıldı. Tutuklu Süleyman Ş, istismarın meydana geldiği kursta 3 yıldır çalıştığını, çocuklara karşı herhangi bir istismarda bulunmadığını savundu. Süleyman Ş. ayrıca “Mağdurların hiçbirini tanımam. Belki Kur’an kursuna gidiyorlar ancak ben ‘kim gelir, gider dikkat etmem, lavaboları temizlerim. Camii imamı benim 2 aylık paramı vermemişti, belki bu nedenle bana iftira attırmış olabilir” dedi.

ÇOCUKLARIN İFADELERİ: YANAĞIMDAN ÖPTÜ, ARKADAŞIMIN GÖĞSÜNÜ ELLEDİ

İstismara uğrayan çocuklardan E. Ç’nin annesi ifadesinde olay günü kızının kurstan döndüğü sırada ağladığını, ne olduğunu sorduğunda ise cami görevlisinin, tuvalette iken yanına geldiğini, ve kendisine dokunduğunu, çocuklara, “Bunu, sizi sevdiğim için yapıyorum” dediğini aktardı.

İstismara uğrayan H. S’nin, annesi de kızının kursa ablası F.S ile gittiğini, ablasından aldığı bilgiye göre temizlik görevlisinin H.S. tuvalette iken zorla içeri girdiğini öğrendiğini anlattı.

Y. K. ile S.K’nin babası da çocuklarından S.K’nin istismara uğradığını eşinden öğrendiğini anlattı: “Eşim beni arayarak, sanığın, caminin avlusunda S’yi yanağından öpüp, saçlarını okşadığını söyledi” dedi. Kız çocuğu S.K. de ifadesinde, “Temizlik görevlisi benim yanağımdan öptü, arkadaşımın da göğsünü elledi” şeklinde konuştu.

Çocuklarla tek tek görüşen uzman bilirkişi Ebru Bulut, mahkemede, “Mağdur H, olay günü E. ile birlikte cami tuvaletinde iken sanığın tuvaletin kapısını açıp içeri girdiğini, saçlarını ve omuzlarını okşadığını söylemişti. Mağdur A. ise bana M. ile S’ye sanık tarafından cinsel istismarda bulunulduğunu gördüğünü söyledi” diye konuştu.

BARONUN MÜDAHİLLİK TALEBİ KABUL EDİLMEDİ

Duruşmada davaya müdahil olmak isteyen Antep Barosu Çocuk Hakları Komisyonu adına Avukat Elif Koçaslan ve Antep Barosu adına Avukat Şafak Yılmaz ile Bülent Duran söz alarak müdahillik talebinde bulundu. Baro adına yapılan tüm müdahillik taleplerini reddeden mahkeme, suçun niteliği ve delilleri dikkate alarak sanığın tahliye edilmesine karar verdi. Duruşma, 25 Nisan’a ertelendi.

 

 

 

DAHA FAZLA