Kuran kursu hocasından borulu ve sopalı dayak

Kuran kursu hocasından borulu ve sopalı dayak

Trabzon'un Of ilçesindeki kuran kursunda, çocuklar hocalarının onları dövdüğünü söyleyerek kurstan kaçtı ve jandarmaya sığındı. Çocuklar ezberlerken yanlık yaptıklarında hocalarının onları sopa ve boruyla dövdüğünü söyledi.

Trabzon'un Of ilçesindeki Ballıca Kuran Kursu'nda hocaları H.T'nin kendilerini dövdüğünü söyleyen çocuklar 24 Ekim Salı günü kurstan kaçarak 8 kilometre uzakta ki jandarma karakoluna sığındı. M.Ç (13); S.O (14) ve H.A (15) yaşlarında ki üç çocuk hocalarının kendilerini ezberde yanlış yaptıkları sebebiyle sopa ve boruyla dövdüğünü söyledi. Kurstan kaçan çocuklar, hocalarının sabaha kadar ödev verilen bölümleri ezberleyememeleri halinde kendilerini "dayaktan öldüreceğini" söylediğini, korktukları için sabah 04.00'da kurstan kaçtıklarını ve onları jandarmaya denk geldikleri bir zabıta aracının getirdiğini söylediler.

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Cumhuriyet'ten Ahmet Şefik'in haberine göre, öğrenciler Kuran kursunda baskı ve dayağın sürekli olduğunu, ailelerinin gönderdiği az miktardaki harçlıklarının da her seferinde 50 TL'sinin ceza olarak alındığını söyledi. Of Cumhuriyet Savcılığı ve Of Müftülüğü tarafından adli ve idari soruşturma açılırken, çocuklarda koruma altına alındı. Çocuklara yapılan muayenede vücutlarında çok sayıda darp izinin olduğu belirtildi.

Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Engin Nur, bu tür olayların giderek arttığına dikkat çekti, “tarikat, cemaat yurtlarından, Kuran kurslarından gelen iç burkan haberlerin birinin şokunu atlatmadan diğerini yaşamaktayız’’ açıklamasında bulundu.

DAHA FAZLA