Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Ensar Vakfı’na ödenek 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Ensar Vakfı’na ödenek 

Kaçak yurtlarında çocukların cinsel istismara uğradığı Ensar Vakfı’na, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ödenek sağlandığı ortaya çıktı.

Yaşları 8 ila 10 arasında değişen 45 çocuğun kaçak yurtlarında Muharrem Büyüktürk tarafından istismara uğradığı polis raporuyla belgelenen Ensar Vakfı’na, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın maddi yardımda bulunduğu öğrenildi.

İSTİSMARCILARA ‘SEVGİ VE SAYGININ ÖNEMİ’ ÖDENEĞİ

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, Bakanlığın “2016 Yılı Kültürel Etkinliklere Yapılan Yardımlar” raporu, vakfın Manisa Şubesi’ne 2 bin lira yardım yapıldığını ortaya koydu. Raporda, Bakanlık tarafından vakfa ödenen 2 bin liranın “İslam Dininde Sevgi ve Saygının Önemi” başlığıyla yapılan panele destek amacıyla verildiği açıklanırken, yardım Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı.

Karaman’da yaşanan çocuk istismarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’na dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı sahip çıkmıştı. Avcı, yaşanan çocuk istismarının ardından, “Böyle bir vaka nedeniyle, bir camiayı topyekûn töhmet altında bırakmak doğru değil” açıklamasını yapmıştı.

Sema Ramazanoğlu ise “Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz. Biz Ensar Vakfı'nı da tanıyoruz, hizmetlerini de takdir ediyoruz” demişti.