Külliyeye karşı yapılacak şenliği engellemek için Yıldız Kampüsü'ne girişler yasaklandı

Külliyeye karşı yapılacak şenliği engellemek için Yıldız Kampüsü'ne girişler yasaklandı

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörlüğü külliyeye karşı yapılacak şenliği engellemek için okulun Yıldız Kampüsü'ne Davutpaşa Kampüsü'nden gelen öğrencileri içeri almadı.

Erdoğan'a külliye yapılmak için restorasyon gerekçe gösterilerek boşaltılmaya başlanan Yıldız Kampüsü’nde öğrenciler bugün “Yıldız’a Ses Ver!” isimli bir festival düzenleyecekti. 

Etkinliği engellemek isteyen YTÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin Yıldız Kampüsü’ne diğer kampüslerden öğrencilerin girişini yasakladı.

Öğrenciler engelleme girişimlerine rağmen külliyeye karşı okullarını savunmak için saat 16.00’da “Yıldız'ı Savunuyoruz: Gitmiyoruz, buradayız!” diyecek.

Öğrenciler rektörlük tarafından "okulda işi olmayan güvenlik gerekçesiyle giremez" şeklinde bir açıklama yapıldığını bildirdi.

"OKUL YÖNETİMİ ÖĞRENCİSİNDEN KORKUYOR"

Yıldız Savunması’ndan Nida Kaya, “Yıldız Teknik Üniversitesinin Yıldız Kampüsüne başka kampüslerden öğrenciler güvenlik gerekçesiyle alınmamakla birlikte okulda bir panik hakim. Rektörlük kesinlikle görüşme kabul etmiyor.

Okul öğrencisi neler olduğunu anlamıyor ve ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyoruz.

Bu durumda okul yönetiminin okul öğrencisinden korktuğunu ve önceden yaptığımız görüşmelerde takındıkları tavrın samimi olmadığını goruyoruz” açıklamasında bulundu.

YILDIZ SAVUNMASINDAN ÇAĞRI YAPILDI

Öğenciler tarafından "Üniversite Öğrencisinden Korkuyor!" denilerek yapılan çağrıda "Beşiktaş Kampüsü'ne girebilen tüm arkadaşlarımızı saat 14'te Mimarlık önüne, giremeyen arkadaşlarımızı 15'te YTÜ otobüs durağına çağırıyoruz!" dendi.

Savunmadan yapılan çağrı şöyle:

"Bugün 'Yıldız Külliye Olmayacak! Gitmiyoruz, Buradayız!' etkinliğinden kaynaklı üniversitemiz skandal bir karara imza atarak öğrencilerin güvenliği bozacağı gerekçesiyle Yıldız Kampüsü'ne girişleri yasakladı.

Bu kararla birlikte bugüne kadar söyledikleri her şey boşa düşmüştür. Kampüse sahip çıktıklarına dair iddialarının doğru olmadığı ortaya çıkmıştır.

Bütün görüşme taleplerimiz reddedilmiş, kampüs fiili olarak öğrencilere kapatılmıştır. Bu kararı kabul etmemizi kimse beklemesin!

Beşiktaş Kampüsü'ne girebilen tüm arkadaşlarımızı saat 14'te Mimarlık önüne, giremeyen arkadaşlarımızı 15'te YTÜ otobüs durağına çağırıyoruz!

Şenliğimizi yapacağız! 
Üniversitemizi koruyacağız!
Üniversitemizi terk etmeyeceğiz!"

DAHA FAZLA