Kulis: CHP Sol görüşleriyle tanınan isimlere teklif götürecek

Kulis: CHP Sol görüşleriyle tanınan isimlere teklif götürecek

CHP’nin milletvekilliği adaylığı için Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Ahmet Şık, Levent Üzümcü, Meltem Cumbul gibi isimlere teklif götüreceği öne sürüldü.

CHP, günlerdir beklenen cumhurbaşkanı adayının ismini yarın (cuma) açıklayacak. 

CHP’de bugüne kadar cumhurbaşkanı adayı olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İstanbul Milletvekili İlhan Kesici gibi isimler anılırken, son üç gündür Abdüllatif Şener ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin isimleri kulislerde konuşulmaya başlandı. 

Hürriyet’ten Rıfat Başaran’ın aktardığı kulis bilgisine göre, Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı için düşündüğü isimlerle, danışmanları aracılığıyla temas kurdu. Kılıçdaroğlu’nun, Şener’e de danışman heyeti göndererek nabız yokladığı öğrenildi. CHP Genel Merkez kulislerinde dün ise İnce’nin adı konuşulmaya başlandı. 

VEKİL ADAYLARI

CHP’nin, milletvekilliği adaylığı için sol görüşleriyle tanınan isimlere teklif götüreceği öğrenildi. Bu isimler arasında Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Murat Sevinç, gazeteci Ahmet Şık, sanatçılar Levent Üzümcü, Meltem Cumbul, Balyoz ve Ergenekon davalarının bazı mağdurlarının da olabileceği belirtiliyor.