'Küçülme' diyen Şişecam, işçileri Eskişehir'e göndermek istiyor

'Küçülme' diyen Şişecam, işçileri Eskişehir'e göndermek istiyor

Yürüyüşü yasaklanan Şişecam işçilerinin durumunun konuşulduğu Şişecam-Kristal İş Sendikası görüşmesi sonuçlandı. İşçileri, daha önce 'küçülme' gerekçesiyle işten çıkardığını açıklayan Şişecam, toplantıda işçileri Eskişehir'e nakil etmeyi teklif etti.

İşten çıkarıldıktan sonra Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde bulunan Kristal İş Sendikası Trakya Şubesi önünde direnişe başlayan 90 Paşabahçe Cam Fabrikası işçisi, Tuzla’da bulunan Şişecam Genel Merkezi’ne doğru “İş, aş, adalet” talebiyle yürüyüşe başlamıştı.

Yürüyüşlerinin 2. gününde Tekirdağ İl Sınırı’na gelen işçiler, burada Tekirdağ Valiliği tarafından “OHAL” gerekçe gösterilerek il sınırları içerisine alınmadı.  Bunun üzerine işçiler il sınırında bekleyişe geçti.

İşçiler dün yaptıkları açıklamada, bugün Şişecam ve Kristal İş Sendikası arasında bir görüşme yapılacağını ve görüşmenin sonucunu bekleyeceklerini bildirmişlerdi.

ŞİŞECAM “ESKİŞEHİR’E NAKİL” DEDİ

Bugün gerçekleşen Şişecam-Kristal-İş görüşmesinden ise işçiler adına olumlu bir sonuç çıkmadı. Şişecam, işçileri işe geri almayı ancak Eskişehir’de bulunan fabrikaya nakil etme kaydıyla kabul edeceğini bildirdi.  İşçilere ayrıca, işsizlik maaşı ve prim teşviki de teklif edildi.

Ancak işçiler, bölgede bulunan cam fabrikalarında işe alınmak dışındaki bir seçeneğe razı değil.

ŞİŞECAM İŞÇİSİ TUZLA’YA GİDİYOR

Görüşmenin ardından karara varan işçiler bu gece Lüleburgaz’a dönerek, yarın (24 Eylül) saat sabah saatlerinde aileleri ve emek örgütleri ile birlikte Tuzla’da bulunan Şişecam Genel Merkezi önüne giderek burada hem bir basın açıklaması düzenleyecek, hem de Şişecam yönetimiyle görüşmeyi talep edecek. İşçilerin saat 12.00 gibi genel merkez önünde olması bekleniyor.